יהודי ארה"ב
נושאים חדשים בתחום
צוות החוקרים
פעילות ומומחיות:
ביוגרפיה
ד"ר גתית לוי-פז היא עמיתה במכון למדיניות העם היהודי. בעלת תואר דוקטור במדעי המדינה מאוניברסיטת בר אילן, תואר שני בספרות עברית מאוניברסיטת בן גוריון בנגב ותואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה מאוניברסיטת בר-אילן. עבודת הדוקטורט שלה עסקה במחקר בינתחומי, ספרותי וסוציולוגי פוליטי של הזהות היהודית האמריקאית הצעירה. כיום, בנוסף לעבודתה במכון, היא מרצה במנהל המכללות באוניברסיטת בר-אילן. בעבר שימשה כעמיתת מחקר בתכנית יהדות וזכויות אדם במכון הישראלי לדמוקרטיה, עבדה כעורכת ספרות עברית במכון לתרגום וכתבה ביקורות ספרות למוסף "ספרים" של עיתון "הארץ".
לקריאת כתבות מאת ד"ר גתית לוי-פז
פעילות ומומחיות:
דה-לגיטימציה
ביוגרפיה
דן פפרמן סיים לאחרונה את שירותו הצבאי בדרגת רס"ן. קרוב לעשור, דן שימש כחוקר ויועץ מדיניות חוץ וביטחון לאומי במטכ"ל, והתמקד ביחסי ישראל-ארה"ב; כעוזרו המיוחד של סגן הרמטכ"ל; וכמקפד של יחידת מודיעין מיוחדת בחטיבת המחקר של אמ"ן, שם הוא ממשיך לשרת במילואים. במגוון תפקידיו, דן היה מעורב מקרוב בסוגיות הביטחוניות – מדיניות הדחופות ביותר שאיתן מתמודדת ישראל.
בנוסף, דן מייעץ, מרצה וכותב בנושאי מדיניות חוץ, ביטחון וסוגיות מודיעין.
טרם שירותו הצבאי, דן סיים תואר שני בלימודי ביטחון לאומי מאוניברסיטת תל אביב ותאור ראשון בפוליטיקה בינלאומית ומזרח תיכון בבית הספר לשרות בין לאומי באוניברסיטה האמריקנית, וושינגטון די.סי, בהצטיינות. דן גם סיים בהצלחה התמחות במכון וושינגטון לחקר מזרח התיכון.
לקריאת כתבות מאת רס"ן (מיל") דן פפרמן
פעילות ומומחיות:
ביוגרפיה
נח שימש כיועץ אסטרטגי וכיועץ למדיניות חוץ לחברת הכנסת ד"ר עינת וילף, ועבד בכנסת ישראל כעוזר פרלמנטרי. במסגרת עבודתיו אלו, היה אחראי בין היתר על תדרוך דיפלומטים בכירים וכתבי תקשורת זרים מרחבי העולם.
נח עבד עם ארגונים פרו-ישראלים וארגונים יהודים ברחבי העולם וארגן ביקורים והרצאות בקהילות.
לנח תואר ראשון בהצטיינות בלימודים יהודיים מאוניברסיטת יורק ותואר שני בדיפלומטיה ויישוב סכסוכים מבית ספר לאודר במרכז הבינתחומי בהרצליה. בנוסף לאלו, נח למד לימודי כלכלה באוניברסיטת טורונטו ומדע המדינה באוניברסיטת ווסטרן אונטריו בקנדה.
לפני עלייתו לישראל מקנדה בשנת 2008, נח עבד בקמפוסים ברחבי קנדה בארגון אירועים עבור הסטודנטים היהודים ובהובלת פעילויות תמיכה בישראל.
לקריאת כתבות מאת נח סלפקוב
פעילות ומומחיות:
ראש פרוייקט ההערכה השנתית; סוציולוגיה; סוציולוגיה של הדת; סוציולוגיה של העם היהודי
ביוגרפיה
למה פישר הוא עמית בכיר במכון למדיניות העם היהודי וראש פרויקט ההערכה השנתית. הוא מלמד סוציולוגיה וחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת תל אביב. מוקדי המחקר שלו הם קבוצות דתיות בישראל, מעמד ופוליטיקה בישראל וזהות יהודית בתפוצות. הוא ערך (יחד עם אדם סליגמן) את הספר "ע[ו]ל הסובלנות: מסורות דתיות ואתגר הפלורליזם", ופרסם מאמרים רבים על הציונות הדתית ועל תנועת ש"ס. בימים אלו הוא עורך (יחד עם ניסים ליאון) ספר בנושא דת ומעמד בישראל.
פישר הוא בוגר בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית, והוא פועל בתחום החינוך מזה למעלה מ-30 שנה. בעשרים השנים האחרונות הוא התמקד בממשק בין דמוקרטיה, דת וסובלנות.
הוא נמנה על מייסדי יסודות – המרכז לליבון ענייני תורה ומדינה, המקדם חינוך יהודי-דמוקרטי בחינוך הממלכתי-דתי ובמגזרים אחרים.
לקריאת כתבות מאת ד"ר שלמה פישר
פעילות ומומחיות:
ביוגרפיה
פרופסור סטיבן פופר (מחזיק בתואר ד"ר בכלכלה מאוניברסיטת ברקלי, 1985; ותואר ראשון B.S בביוכימיה מאוניברסיטת מיניסוטה, 1976), הוא כלכלן בכיר במכון ראנד ופרופסור למדיניות מדע וטכנולוגיה בביה"ס לבוגרים של ראנד. פרופסור פופר משמש גם כראש היוזמות של התאגיד בישראל.
פרופסור פופר הנו מומחה בעל שם למדיניות מדע וטכנולוגיה. במהלך השנים פרסם מחקרים פורצי דרך רבים, ייעץ לגופי ממשלה בנושא, והיה שותף מייעץ לגופים רבים בארה"ב וברחבי העולם (בין היתר, הבית הלבן, משרדי ממשלה בישראל ובארה"ב, הבנק העולמי והוועדה הלאומית למדעים) בנושאי מדע וטכנולוגיה ובנושאים הקשורים בכלכלה וביטחון לאומי.
בימים אלו מוביל פרופסור פופר מספר פרויקטים העוסקים בשילוב טכנולוגיה במערכות תעבורה, פיתוח אסטרטגית משק אנרגטי בישראל ופיתוח תשתית מדעית וטכנולוגית במקסיקו. הוא כתב מחקר פורץ דרך על עיצוב המאה השנים הבאות.
פרופסור פופר נבחר לשמש כעמית בארגון האמריקני לקידום המדע, וכחבר במועצת המדיניות של הארגון המיצג מדע תעשייתי וטכנולוגיה. בנוסף הוא מכהן כחבר מייסד של ועד האוקיאנוס השקט למדיניות בינלאומית.
לקריאת כתבות מאת פרופסור סטיבן פופר
פעילות ומומחיות:
ביוגרפיה
ד"ר ג'ון רסקיי שימש כאיש מקצוע מוביל בקהילה היהודית האמריקנית בארבעת העשורים האחרונים. ביוני 2015, סיים רסקיי כהונה של 15 שנים כסגן נשיא בכיר ומנכ"ל פדרציית ניו יורק (UJA), הקרן הפילנתרופית הקהילתית הגדולה בעולם. הוא קידם את הפדרציות כך שיהוו משאב בעל עוצמה ביצירת קהילות בעלות השראה ואכפתיות, ועמד מאחורי יוזמות קהילתיות רבות ומוצלחות. לפני שהחל את כהונתו בפדרציית ניו יורק, כיהן רסקיי במגוון תפקידים בכירים בשורה של ארגונים יהודיים אמריקניים. והתנדב, גם בתפקידים בכירים, במספר ארגונים נוספים.
בצעירותו, היה רסקיי פעיל במאבק לזכויות האזרח ובתנועה נגד מלחמת ווייטנאם, ואף עבד לצדו של מרטין לות'ר קינג בתקופת מאבקו.
רסקיי סיים את לימודי הדוקטורט שלו במדע המדינה ומזרח תיכון באוניברסיטת קולומביה בשנת 1977.
רסקיי מרבה לכתוב מאמרים בנושאים החשובים לקהילה היהודית, והוא זכה במספר פרסים חשובים על הצטיינות בשירות ותרומה לקהילה היהודית האמריקנית.
רסקיי משרת כיום כחבר דירקטוריון ויועץ במספר ארגונים יהודיים בארה"ב.
לקריאת כתבות מאת ד"ר ג'ון רסקיי
פעילות ומומחיות:
ראש פרוייקט פלורליזם ודמוקרטיה, ראש פרוייקט דיאלוג ישראל-תפוצות
ביוגרפיה
שמואל רוזנר הוא עיתונאי תל אביב ועורך שמואל משמש כעמית בכיר במכון למדיניות העם היהודי ועומד בראש פרויקט הפלורליזם והדמוקרטיה בישראל ובתפוצות, וכראש פרויקט הדיאלוג ישראל- תפוצות. עורך מחלקת ספרי העיון של הוצאת הספרים הגדולה בישראל, כנרת-זמורה ביתן- דביר, עורך פוליטי בכיר עבור הז'ורנל היהודי וככותב הבלוג הפופולארי רוזנר דומיין, בנוסף הוא כותב טור שבועי בעיתונים, The International Herald Tribune/ New York Times ובעיתון מעריב. כיהן בעבר ככתב בעיתון ג'רוזלם פוסט, כראש מערכת החדשות וכראש מערכת הכתבות של העיתון "הארץ" וכשליח העיתון בארה"ב. מאמריו הופיעו במגזינים ועיתונים רבים בישראל ובעולם, בהם "סלייט", "ניו רפבליק", "קומנטרי", "ג'ואיש רוויו אוף בוקס", "ג'ואיש כרוניקל" ואחרים ספרו "שטעטל, בייגל, בייסבול- על מצבם הנורא והנפלא של יהודי אמריקה" התפרסם בישראל בהוצאת כתר (2011) והפך לרב מכר