המכון למדיניות העם היהודי בודק מגמות בקרב יהודי ארה"ב (שהם כמעט ממחצית היהודים בעולם). המחקר מתבצע באמצעות פאנל "קול העם היהודי", המנתח את תשובות הנסקרים עפ"י הזרמים הפוליטיים והדתיים המרכזיים ביהדות ארה"ב.
שקלול התוצאות על פי המשקל היחסי של הזרמים הדתיים בכלל האוכלוסייה היהודית (רפורמים, קונסרבטיבים, וכן הלאה) מלמד על כוונת הצבעה של כמעט שני שליש מהמשתתפים להאריס (63%) וכרבע לטראמפ (24%). שאר המשתתפים לא יודעים, לא יצביעו, או יצביעו למועמד אחר משני המועמדים המרכזיים.
הנתונים מצביעים גם על פערים משמעותיים בין המחנות בהתייחסות לסוגיות הקשורות לישראל ולאנטישמיות.
כך למשל, 95% מהיהודים שהצהירו שיצביעו בוודאות לטראמפ רואים בישראל אחד הנושאים המרכזיים שישפיעו על הצבעתם, לעומת 31% מהיהודים שיצביעו בוודאות להאריס.
פער דומה קיים גם בהתייחסות לאנטישמיות כשיקול בהצבעה של היהודים – 89% ממצביעי טראמפ המובהקים רואים באנטישמיות נושא מרכזי, לעומת 39% ממצביעי האריס המובהקים.
התמיכה בישראל
בסוגיית התמיכה האמריקאית בישראל, קיים פער בין משיבים שמגדירים את עצמם "מרכז" או "שמרנים", אשר רובם (73%, 93% בהתאמה) סבורים כי ארה"ב לא תומכת מספיק בישראל, לעומת אלה המגדירים עצמם "מאד ליברלים" – שממשיכים להתרחק מישראל, ומספר שיא של כשליש מהם (34%) השיבו שארה"ב תומכת בישראל "יותר מדי".
יש לציין כי בבחינת התשובות של כלל המשיבים בפאנל, באופן משוקלל על פי הזרמים הדתיים , ישנו רוב קטן של משיבים (56%) האומרים כי ארה״ב לא תומכת מספיק בישראל.
בקרב היהודים שיצביעו להאריס בוודאות, יש רוב קטן (51%) הסבורים כי התמיכה בישראל היא ״במידה הנכונה״, בעוד שיותר מרבע מהם (28%) סבורים כי התמיכה אינה מספקת.
בקרב היהודים שנוטים להצביע להאריס, אך לא הצהירו שיצביעו בוודאות להאריס, יש רוב גדול (60%) שסבורים שהתמיכה של ארה"ב בישראל איננה מספיקה. ייתכן ששיקול זה הוא זה שמשאיר אותם בהתלבטות לגבי התמיכה בהאריס.
עוד עולה מהנתונים, כי שיעור נמוך מאד מהמשיבים מאמינים שאם האריס תיבחר, הדבר יביא לשיפור ביחסי ארה"ב-ישראל. אפילו בקרב היהודים שמגדירים את עצמם כנוטים לליברלים או מאד ליברלים, שהם התומכים המובהקים ביותר בהאריס, רק 10%-14% מהם מאמינים שהיחסים ישתפרו אם האריס תיבחר.
לעומת זאת, בקרב היהודים מצביעי טראמפ, רוב גדול (מעל 90%) מאמינים ומצפים שהיחסים עם ישראל ישתפרו אם טראמפ ייבחר.
נשיא המכון למדיניות העם היהודי (JPPI), פרופ' ידידיה שטרן:
יהדות ארצות הברית אינה עשויה עור אחד. השמרנים, התומכים בטראמפ, מחשיבים את היחס לישראל ולאנטישמיות כשיקול מרכזי בבואם לקלפי. לעומתם, הליברלים תומכי האריס, שהם קבוצת הרוב, אינם רואים ביחס לישראל עניין מרכזי בהכרעתם בבחירות בארה"ב. עם זאת בקבוצת ה"מתנדנדים", שטרם הכריעו כיצד יצביעו, יש רוב גדול לאלו שסבורים שהתמיכה בישראל של ממשל ביידן-האריס איננה מספקת. בהינתן העובדה שהמרוץ צמוד, נראה שתמיכה יותר ברורה של האריס בישראל עשויה להשתלם לה.
עורך הסקר, שמואל רוזנר, עמית בכיר במכון למדיניות העם היהודי (JPPI):
מניתוח הנתונים עולה שרוב היהודים יצביעו לקמלה האריס, וגם אם תהיה ירידה מסויימת בהצבעה להאריס לעומת ההצבעה לג׳ו ביידן ב-2020, השינוי לא יהיה דרמטי. השורה התחתונה היא שרוב היהודים נשארים כרגע במחנה הדמוקרטי, וזאת למרות שיש הסכמה די רחבה בקירבם שהממשל של קמלה האריס עלול להוביל להרעת היחסים בין ארה״ב לישראל. אפילו מקרב היהודים מצביעי האריס יש לא מעט שסבורים כך. כלומר, יהודים רבים מצביעים להאריס ומוכנים לשלם את המחיר של הרעה ברמת היחסים עם ישראל.
ההסבר לכך הוא שכפי שעולה מהנתונים, יהודים מצביעי טראמפ מתעדפים את הנושא הישראלי גבוה הרבה יותר בסדר העדיפויות שלהם, וישראל היא שיקול מרכזי אצלם, בעוד שבקרב היהודים מצביעי האריס ישראל היא שיקול פחות מרכזי. מהמצביעים הוודאיים של טראמפ, כמעט כולם (95%) אומרים שישראל היא ״אחד הנושאים המרכזיים של ההצבעה״. מקרב תומכי האריס הוודאיים, הנתון הזה הוא שליש (31%), וזאת כאשר מדובר בסקר של יהודים שהם יחסית מחוברים לקהילה ולישראל (ורשומים לפאנל "קול העם" של המכון למדיניות העם היהודי).