הערכות שנתיות

הערכה שנתית 2018

ראש פרויקט

ד"ר שלמה פישר

משתתפים:

אבינועם בר-יוסף, אבי גיל, ענבל הקמן, מיכאל הרצוג,
שלום סולומון ואלד, יהודית בוקסר ליברנט, דב מימון, נח סלפקוב, סטיבן פופר, גיתית לוי-פז, דן פפרמן, עוזי רבהון, שמואל רוזנר, ג'ון רסקיי, אדר שיבר

עורכים:

רמי טל
בארי גלטמן

הערכה שנתית 2018
shutterstock

הערכה שנתית 2018

  • ישראל והקהילות היהודית ברחבי העולם חייבות לאשש את חשיבותו של השיח הציבורי היהודי בהתבסס על דיאלוגים משותפים וספציפיים, המורכבים מהנהגה ומחברים מן השורה גם יחד – כאלה המשוייכים לארגונים וכאלה שאינם משוייכים – על מנת לחזק את בסיסי הדו-קיום הפלורליסטי כאמצעי להיות נאמנים לעבר היהודי ולאתגרים בני זמננו. לשם כך דרושים צעדי מדיניות מכלילים מגוונים, שיתבססו על קריטריונים להכללה מוסכמים, במקום הַדָּרוֹת הנובעות מהחלטות חד-צדדיות.
  • על ממשלת ישראל להירתם למאמץ משותף עם הקהילות, במטרה להדק את הקשר עם אלה שהזיקה היהודית שלהם נמצאת בתהליך שחיקה.
  • לנוכח המפה הפוליטית הנוכחית של אמריקה הלטינית, כדאי שישראל תנצל את היתרון הטמון בנטייה למרכז הפוליטי השוררת עתה בממשלות היבשת ואת קיומם של ארגונים אזוריים היכולים לפעול באופן קולקטיבי כבעלי ברית (קבוצת LIMA, בה חברות 17 מדינות באמריקה הלטינית, או OAS – ארגון המדינות של יבשת אמריקה).
  • לרשויות ישראליות העוסקות בנושא העלייה נחוצה הערכה מהימנה של התמיכה הנדרשת וצרכי ההגירה של מגזרים שונים של עולים, כמו גם צרכיהם של עולים חדשים פוטנציאליים, הרוצים או היכולים לשמור על זיקה משמעותית לארצות המוצא שלהם ולארצות אחרות (שלישיות) שבהן חיים חלק מבני משפחותיהם.
הקודם