פערים גדולים בין חברי הקונגרס והסנאטורים הדמוקרטים והרפובליקנים בכל הקשור לעיסוק הציבורי בישראל, המלחמה והאיום האיראני
חוקרי מרכז המידע של המכון למדיניות העם היהודי ניתחו מאגר מידע גדול, הכולל כמעט 200,000 פרסומים (ידיעונים/ניוזלטרים ועדכונים לציבור) של חברי קונגרס וחברי סנאט החל משנת 2009.
העיסוק בניתוח מאגרי מידע מעין אלה, אשר מתבצע בכלים מתקדמים, מאפשר לגבש המלצות מדיניות על בסיס נתונים, ולא רק על בסיס התרשמויות כלליות.
המחקר החדש ניתח פרסומים מהשנה החולפת, מתוך המאגר.
בהשוואת נפח האזכורים הנוגעים בישראל ובאנטישמיות מתוך כלל הפרסומים מטעם הנבחרים בשנה החולפת, נמצאו פערים משמעותיים בין נציגי המפלגה הרפובליקנית לזו של הדמוקרטית ובפרט אחרי התקופה של השבעה באוקטובר.
הרפובליקנים מזכירים מילים כמו "ישראל", "חטופים" ו"אנטישמיות" בתדירות גבוהה משמעותית בהרבה בעדכונים מטעמם לציבור, בהשוואה לעמיתיהם הנציגים הדמוקרטים.
בשבועיים הראשונים לאחר שבעה באוקטובר אנשי שתי המפלגות הזכירו את ישראל רבות בפרסומים מטעמם, אבל הנציגים הרפובליקנים הזכירו את ישראל הרבה יותר.
הפער באזכור של ישראל, בא לידי ביטוי גם בנקודות ציון משמעותיות לאורך המלחמה, למשל בשבועיים לאחר המתקפה האיראנית על ישראל הזכירו הרפובליקנים את ישראל פי שניים יותר לעומת הדמוקרטים.
גם בנושא האנטישמיות נמצאו פערים משמעותיים, שהגיעו לשיא מבחינת כמות האיזכורים במהלך מחאת הקמפוסים באפריל 2024, כאשר נבחרים רפובליקאים עסקו בנושא פי שניים ויותר לעומת עמיתיהם הדמוקרטים. קל להבחין שההפרש ניכר גם בחודשים אחרים.
גם לגבי היחס לאיראן הפער הוא משמעותי. כבר מתחילת המלחמה הנציגים הרפובליקנים הזכירו את איראן הרבה בפרסומיהם, לעומת הדמוקרטים שהזכירו את איראן מעט מאוד. במהלך חודש אפריל, בסמוך להתקפה האיראנית על ישראל, אמנם נרשמה עלייה בעיסוק של הדמוקרטים בנושא איראן בפרסומיהם, אך עדיין נשמר פער משמעותי בין נציגי שתי המפלגות.
הסבר על מקור הנתונים ואופן הניתוח
המכתבים מגיעים ממאגר DCinbox והוא כולל פרסומים (ידיעונים וכיו"ב) של חברי קונגרס/סנאט אל תומכיהם שנרשמו לקבל עדכונים (ניוזלטר), החל מ2009 (עד כה המאגר כולל כ-190 אלף פרסומים).
המאגר נוסד בידי מכון טכנולוגי אמריקני (Lindsey Cormack Steven institute of Technology), והוא מאפשר לאנשי מחקר וגורמי אקדמיה לבצע מחקרים שונים על תכני המאגר.
בניתוח של JPPI נבדקו אזכורים של המילים: ישראל, חטופים, אנטישמיות ואיראן בפרסומים השונים. הגרפים שמצורפים להודעה מציגים את נפח האזכורים הדו שבועי עבור שתי המפלגות. למשל, אם בשבועיים מסוימים הנציגים הרפובליקנים פרסמו 20 מכתבים ועשרה מתוכם מזכירים את ישראל, אז הם יקבלו ציון של 0.5. המדידה מוצגת באופן יחסי (פרופורציות) ולא במספרים מוחלטים, בהינתן שהרפובליקנים מפרסמים יותר פרסומים לעומת המחוקקים הדמוקרטים.
המחקר בוצע ע"י החוקרים אלי קנאי ושלומי ברזניק, ממרכז המידע ע"ש גלייזר במכון למדיניות העם היהודי JPPI.
לפרטים וראיונות אפשר לפנות אלינו
משה
0506217077