אנטישמיות
80 שנה לשחרור אושוויץ: האנטישמיות בעולם היא חזית מלחמה נוספת
העולם עומד בפני התפרצות מחודשת של שנאה גלויה שמציגה את היהודים ואת ישראל כאויבי האנושות. השנה נרשם זינוק של 340% במקרים אלו, וכשהדגל כה אדום וברור – המדינה חייבת לפעול
נושאים חדשים בתחום
מאמרי דעה
מאמרי דעה
בית הדין הפלילי בהאג מושפע מטרנדים, והמחיר עבורנו עלול להיות כבד
החלטתו של בית הדין להוציא צווי מעצר לנתניהו וגלנט צבועה ומעוותת. בעוד ישראל מוצבת בנקודה בה רק שינוי דרמטי יכול למנוע ממנה להפוך למצורעת, חבל ההצלה נותר לא אחר מהממשל האמריקאי הנכנס.
כתבות
כתבות
הערכה שנתית 2024 – האנטישמיות הישנה והרעה שוב מרימה ראש
השילוב של ההגירה המוסלמית למערב, הציר ששואף לערער את הסדר הליברלי, ופלטפורמות המדיה החברתית שמעדיפות את שורת הרווח על פני האחריות, הביאו לכך שכיום אין ברחבי הגלובוס מקלט שבאמת יהיה בטוח ליהודים.
מאמרי דעה
מאמרי דעה
השוליים מתרחבים: התחזקות המפלגות הקיצוניות בגרמניה מאתגרת את היחסים עם ישראל
מפלגת ימין רדיקלי תומכת בישראל אך עוינת את היהודים המקומיים. תנועת שמאל פופוליסטית מאיימת הן על מעמדה הבינלאומי של ישראל והן על הקהילות היהודיות. למרבה הצער שתיהן התחזקו בבחירות.
מאמרי דעה
מאמרי דעה
רוח רעה מנשבת באירופה
היהודים באירופה נותרו ללא מוצא: הימין הקיצוני מאיים עליהם מכוח אידיאולוגיה אנטישמית קלאסית, והשמאל הקיצוני מכוח אנטישמיות מודרנית שמונעת משנאת ישראל
מאמרי דעה
מאמרי דעה
העולם צריך להתעורר: האנטישמיות היא המגפה של 2024
האנטישמיות היא לא מחלה מקומית, אלא מגפה חברתית. על מדינת ישראל להילחם בה בכל האמצעים, כי את הסכנה שבמגיפות כולנו כבר מכירים היטב.
מאמרי דעה
מאמרי דעה
שובה של האנטישמיות
רעידת האדמה שהתרחשה בשבת השחורה בנגב המערבי הרימה גל צונאמי של אנטישמיות שמציף חלקים מארצות־הברית.
מאמרי דעה
מאמרי דעה
ה"ג'וקר" של בן לאדן: ככה הופכים מחבל אכזר לגיבור נערץ
הטרנד שכבש את טיקטוק, ובו צעירים מביעים תמיכה בבכיר אל קאעידה שעמד מאחורי מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר, צריך להדאיג גם אותנו. מי שהגו את הרעיון, כנראה שאבו השראה מדמות הליצן שהופך לרוצח וסוחף אחריו המונים. למרבה הצער, זה מצליח להם
צוות החוקרים

ד"ר שרה יעל הירשהורן
ביוגרפיה
ד"ר שרה יעל הירשהורן היא פרופסור אורח בתכנית רודרמן ללימודי יהדות אמריקה וחוקרת בכירה במרכז קומפר באוניברסיטת חיפה. היא גם עמיתה במרכז לחקר האנטישמיות של הליגה נגד השמצה (ADL). היא מונתה בעבר כפרופסור אורחת ללימודי ישראל באוניברסיטת נורת'ווסטרן (2018-2022) והיתה מרצה ללימודי ישראל באוניברסיטת אוקספורד (2013-2018). פעילויות המחקר, ההוראה והמעורבות הציבורית שלה מתמקדות ביחסי התפוצות-ישראל, הסכסוך הישראלי-פלסטיני והתנועה האולטרה-לאומית הישראלית.
ספרה הראשון, City on a Hilltop: American Jews and the Israeli Settler Movement (הרווארד, 2017), היה זוכה פרס סמי רוהר לספרות יהודית לשנת 2018 ומועמד לגמר בפרס הלאומי לספרים יהודיים לשנת 2017. כעת היא עובדת על ספר חדש בשם "יום חדש בבבל ובירושלים: ציונות, כוח יהודי ופוליטיקה של זהות מאז 1967", שיתמקד בהשלכות התקופה שלאחר מלחמת ששת הימים על העולם היהודי.
תחומי עיסוק ומחקרים
סגור

סמואל ג׳ הייד
ביוגרפיה
סמואל הייד הוא עיתונאי וחוקר שהחל את דרכו במחלקת המחקר לעניני אנטישמיות עכשווית במרכז השואה בקייפטאון. הוא ערך את ספרה האחרון של חברת הכנסת לשעבר ד"ר עינת וילף, "We Should All Be Zionists." סמואל עבד בצוותי חשיבה ובמכוני מחקר שונים בישראל, דרום אפריקה וארצות הברית.
מאמריו מתפרסמים לעתים קרובות ב-Newsweek, הארץ, Fathom Journal Jerusalem Report ו-Jewish Journal.
תחומי עיסוק ומחקרים
סגור

יעקב כץ
ביוגרפיה
יעקב כץ הוא העורך הראשי לשעבר של ה"ג'רוזלם פוסט" ושימש קרוב לעשור ככתב העיתון לענייני צבא ובטחון. קודם לכן שימש במשך שנתיים יועץ בכיר לענייני מדיניות במשרד הכלכלה ובמשרד התפוצות. מחבר שותף של הספרים Shadow Strike: Inside Israel’s Secret Mission to Eliminate Syrian Nuclear Power, The Weapon Wizards: How Israel Became a High-Tech Military Superpower ו- Israel vs. Iran: The Shadow War. כץ בעלת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן. נשוי ואב לארבעה, מתגורר בירושלים.
תחומי עיסוק ומחקרים
כתבות ומאמרים מאת יעקב כץ
סגור

ד"ר רוברט נויפלד
ביוגרפיה
ד"ר רוברט נויפלד הינו מומחה למשפט בינלאומי, לדיני חירום ולמשפט צבאי. רוברט שרת בשורה של תפקידים בפרקליטות הצבאית ובנציב קבילות החיילים, ובכלל זה שימש כמפקד בית הספר למשפט צבאי, כיועץ המשפטי לחיל האוויר, כיועץ המשפטי לאגף המודיעין, היועץ המשפטי לאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, כראש הענף האופרטיבי במחלקת הדין הבינלאומי, כפרקליט צבאי וכן פיקח על הייעוץ המשפטי בפיקוד העורף, בחיל הים ובזרוע היבשה. מאז שחרורו מצה"ל, עוסק רוברט במתן ייעוץ משפטי בהיבטים הנוגעים ללוחמה משפטית בטרור, ב-BDS ובאנטישמיות. כן שימש רוברט כיועץ מטעם מועצת אירופה לפרלמנט ולבית המשפט העליון באוקראינה להתאמת החקיקה המסדירה את פעילות בתי המשפט למצב החירום עקב המלחמה ברוסיה תוך הגנה על זכויות האדם בנסיבות אלה.
רוברט בעל תואר ראשון (LLB) ותואר שני (LLM) בהצטיינות, מאוניברסיטת תל אביב. עבודת הדוקטורט של רוברט – "השפעתם של שיקולים פוליטיים על חוקיות הפעולות בלוחמה העכשווית בהתאם לדיני הלחימה", תחת הנחייתו של פרופ' עמנואל גרוס מאוניברסיטת חיפה, עוסקת בהתאמתם של דיני הלחימה למחשבה הצבאית המודרנית וללוחמה העכשווית, בהם הולכת וגוברת השפעתם של היבטים פוליטיים. כעמית בתר-דוקטורט חקר, יחד עם פרופ' עלי זלצברגר מאוניברסיטת חיפה, את המסגרת הרגולטורית של דיני החירום בישראל.
תחומי עיסוק ומחקרים
כתבות ומאמרים מאת ד"ר רוברט נויפלד
סגור

ד"ר שוקי פרידמן
מנכ"ל
ביוגרפיה
ד"ר שוקי פרידמן הוא מנכ"ל המכון למדיניות העם היהודי וחבר סגל בפקולטה למשפטים במרכז האקדמי פרס. שימש מזכיר ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון, יו“ר ועדת הסנקציות נגד איראן בישראל וראש תחום משפט בינלאומי במשרד ראש הממשלה.
תחומי מומחיות:
יחסי דת ומדינה, תהליכי הדתה, יחסי חילונים־דתיים־חרדים, תעסוקת חרדים, תקציב הביטחון, המשפט המוסלמי, המשפט הבינלאומי, BDS.
תחומי עיסוק ומחקרים
כתבות ומאמרים מאת ד"ר שוקי פרידמן
סגור

פרופ' ידידיה שטרן
נשיא
ביוגרפיה
פרופ' שטרן הוא נשיא המכון למדיניות העם היהודי ופרופ' מן המניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. בוגר ישיבת ההסדר 'כרם ביבנה' (1973-1978); בעל תואר במשפטים (בהצטיינות יתירה) מאוניברסיטת בר-אילן (1982) ותואר שלישי מאוניברסיטת Harvard בתחום המשפט העסקי (1986).
שטרן כיהן כדיקן הפקולטה למשפטים בבר-אילן (1994-1998) וכעמית בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה (1989-2000) ובמשך עשור היה סגן נשיא למחקר במכון זה.
תחומי התמחותו הם משפט מסחרי (תאגידים, רכישת ומימון חברות, משטר ומבנה) ומשפט ציבורי (חוקה, דת ומדינה, זכויות אדם, משפט והלכה). מרצה ומתארח באוניברסיטאות בחו"ל (ובהן Harvard, Columbia, Brandeis, Princeton) וכיהן כ-Distinguished University Professor באוניברסיטה הגדולה באוסטרליה – Monash (2009-2011).
שטרן שימש כיועץ לוועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת בנושא חוקה; השתתף בוועדות ובגופים ציבוריים ובהם וועדת החקירה הממלכתית לבדיקת טיפול המדינה במפונים מגוש קטיף (2009); יו"ר וועדת המקצוע ללימוד האזרחות במדינת ישראל (2009 -2011); חבר-מייסד של 'פורום תקנה' למניעת הטרדות מיניות בציבור הדתי; הוועדה הממשלתית לקידום השוויון בנטל (2012); הוועדה להסדרת המשילות בהשכלה הגבוהה (2014). שירת כדירקטור בחברות שונות, ובהן, כיום, בנק לאומי.
שטרן זכה בפרס צלטנר לחוקר בכיר בגין מחקר משפטי מצטיין (2009) ובפרס גורני לפעילות יוצאת דופן בתחום המשפט הציבורי (2012).
פרופ' שטרן כתב וערך מעל עשרים ספרים; חיבר מעל חמישים מאמרים מחקריים בחמש שפות; עורך משותף (עם פרופ' שגיא) של כתב העת "תרבות דמוקרטית" (19 כרכים עד כה); מפרסם בקביעות מסות ומאמרים בעיתונות הישראלית והבינלאומית ומתראיין לכלי תקשורת בארץ ובעולם בנושאים של משפט וחברה, דת ומדינה, יהדות ודמוקרטיה, זהות יהודית ותרבות ישראלית.
יליד אנגליה (1955), נשוי לד"ר קרן פרידמן-שטרן, אב לשמונה ילדים.
תחומי עיסוק ומחקרים
כתבות ומאמרים מאת פרופ' ידידיה שטרן
סגור

ד"ר דב מימון
עמית בכיר
ביוגרפיה
מומחה למחשבת ישראל ולדיאלוג בין-דתי. בעבר איש היי-טק המתמחה בפיתוח עסקי בינלאומי.
נולד בפריס, קיבל תואר מהנדס מהטכניון, תואר שני במנהל עסקים מאינסאד (פונטייבלו, צרפת), תואר שני באנתרופולוגיה של הדת ותואר דוקטור לפילוסופיה במדעי האסלאם ובמדעי ימי הביניים מאוניברסיטת סורבון (פריס) בהצטיינות יתרה. עבודת הדוקטורט שלו נבחרה כעבודה הטובה ביותר בספרות ובמדעי הרוח בצרפת וזיכתה אותו בפרס היקרתי "Grand Prix du chancelier des universites 2005".
דב עבד כמנהל יחידת המחשב של תוכנית אב למשק המים בישראל בחברת תה"ל, כמנכ"ל של חברות בנות של התאגיד "חברת המים הצרפתית" באנגליה ובקנדה וכמנהל היחידה לדיאלוג יהודי-מוסלמי בעמותת "יסודות", מרכז לליבון ענייני תורה ודמוקרטיה. במכון הוא חבר צוות בפרויקט "אסטרטגיה רבתי של העם היהודי כלפי האסלאם" ואחראי לפעילות המכון באירופה.
תחומי עיסוק ומחקרים
כתבות ומאמרים מאת ד"ר דב מימון
סגור