הכנס בחן את השפעות המלחמה משלוש נקודות מבט שונות: אסטרטגית, זהותית וזו שעוסקת בסיכון האנטישמיות.
בכנס השתתפו דיפלומטים, מנהיגי קהילות ואנשי אקדמיה בכירים. במהלך האירוע הושק ספרו של עמית המכון, ד"ר דב מימון, על המלחמה באוקראינה והשלכותיה על הקהילות היהודיות.
נשיא המכון למדיניות העם היהודי פרופ' ידידיה שטרן פתח את האירוע וציין כי "יהודים תמיד שגשגו בסביבה ליברלית וכעת יש מגמות בעולם היהודי שעלולות לאיים על ההישגים הללו". לדבריו, אנו מצויים בתקופה היסטורית מעניינת, אבל גם מבהילה" .
צפו:
סמנכ"ל משרד התפוצות יום טוב רענן ציין כי לאחר השבעה באוקטובר חל זינוק בהתעניינות בחינוך יהודי בארה"ב, גם בקרב אנשים שהנושא לא עניין אותם במיוחד קודם. לדבריו, עלינו לוודא שישנן מסגרות מתאימות ולתמוך בכך.
צפו:
המושב הראשון בכנס עסק באתגר המאבק באנטישמיות. השתתפו בו השר לשעבר ויו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי, יו"ר הנהלת 'יד ושם' דני דיין, ח"כ לשעבר נינו אבסדזה, ח"כ לשעבר מיכל קוטלר וונש ועמית המכון ד"ר רוברט נויפלד. את הפאנל הנחתה עמיתת המכון פרופ' מיכל בר-אשר סיגל.
צפו:
המושב השני עסק בהשפעות גיאופוליטיות לאחר השבעה באוקטובר. את הפאנל הנחה מנכ"ל משרד החוץ לשעבר אבי גיל, והשתתפו בו חברת הכנסת לשעבר ד"ר עינת וילף, עיתונאי 'כאן 11' מואב ורדי ופרופ' שרון פרדו. במהלך הפאנל הושק ספרו של עמית המכון ד"ר דב מימון אודות ההשפעות של המלחמה באוקראינה על הקהילות היהודיות באירופה.
צפו:
המושב השלישי עסק בתמורות שחלו בזהות היהודית בשנה וחצי האחרונות. את הפאנל הנחה מנכ"ל המכון ד"ר שוקי פרידמן, והשתתפו בו עמיתת המכון ומנחת הפודקאסט JEWISH CROSSROADS תמר איש שלום, נשיא ועידת רבני אירופה לשעבר הרב פנחס גולדשמיט, ועמית המכון ד"ר דוד ברק גורודצקי. במהלך המושב הציגה עמיתת המכון ד"ר גילה אמאטי את מחקרה על אופיין של דרשות בתי הכנסת בארה"ב ועל השינויים שחלו בתוכנן בעקבות אירועי אוקטובר 2023.
צפו:
ההזמנה: