מדד קול העם לפברואר 2025: האמון בטראמפ, התמיכה בהצעותיו והמלחמה
עזתים נעים צפונה. צילום: מג'די פתחי TPS
מדד קול העם היהודי

מדד קול העם לפברואר 2025: האמון בטראמפ, התמיכה בהצעותיו והמלחמה

רוב המשיבים אמרו כי יתנגדו לשליטת ארה"ב בעזה, והם חלוקים בשאלה אם טראמפ יעשה את הפעולות הנכונות בנוגע לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

הממצאים העיקריים:

  • חמישית ממשתתפי הסקר חושבים שההצעה של טראמפ להעביר את הערבים מעזה למדינות אחרות היא תוכנית מעשית שצריך לנסות לקדם. זאת לעומת חצי מהיהודים בישראל שחושבים כך.
  • הרוב אומרים שכנראה יתנגדו למהלך שבו ארה"ב תיקח את השליטה על רצועת עזה.
  • לכמעט מחצית (45%) אין ביטחון שטראמפ יעשה את הדבר הנכון בהקשר לסכסוך הישראלי-פלסטיני.
  • 41% מעידים שכלל אין להם ביטחון שטראמפ יעשה את הדבר הנכון בנוגע ליחסי ישראל-ארה"ב.
  • שינוי מהחודש שעבר: מרבית משתתפי הפאנל סבורים שארה"ב תומכת בישראל במידה הנכונה.
  • רמת הביטחון של המשתתפים בארה"ב בניצחון ישראל במלחמה גבוהה מזו של היהודים בישראל.
  • 39% ממשתתפי הפאנל סבורים שממשלת ישראל קרובה מדי לממשל טראמפ בארה"ב.
  • מחצית (51%) סבורים שהמסורת היהודית מלמדת להתנגד למדיניות ההגירה של ממשל טראמפ.

הערה על מועד הסקר: הנתונים נאספו בין ה-16 ל-20 בפברואר. הסקר נערך כחודש לאחר תחילת כהונתו של דונלד טראמפ כנשיא ה-47 של ארה״ב, במהלך העסקה לשחרור 33 חטופים והפסקת אש זמנית בעזה.

להורדת גרסת PDF לחצו כאן. 

הערה על הרכב הפאנל:

לאחר שנת פעילות מלאה, ובהמשך לעבודת ניתוח מפורטת של הנתונים על משתתפי פאנל JPPI, הרכבם והשקפותיהם, התחלנו לפרסם במסגרת סקרי קול העם גם נתון כללי המשקף את עמדת כלל המשתתפים בפאנל. מהלך זה מבטא הבשלה של פאנל קול העם, והתייצבות של קבוצה המשיבים לסקרים, באופן שמאפשר לנו להציג אותה כקבוצה קבועה שלמגמות הנצפות ביחס אליה יש לטעמנו משמעות החורגת מעבר להצגה שנהגנו עד כה, שהייתה בדרך כלל בחלוקה לתת-קבוצות על פי זרמים דתיים (רפורמים, קונסרבטיבים וכן הלאה) או על פי השקפות פוליטיות (ליברלים, שמרנים וכדומה).

קבוצת היהודים, שהשקפותיה מתבטאות בסקר קול העם, היא קבוצה של יהודים שרובם בעלי אפיונים של חיבור יחסית חזק לזהות יהודית, ו/או מוסדות יהודיים, ו/או ישראל. זו קבוצה שהעניין בה נובע בין השאר מאפיון זה. היא פעילה יותר בממוצע בקהילה היהודית, מחוברת יותר למוסדות יהודיים מסוגים שונים, תורמת למטרות יהודיות, מגלה הזדהות עם מצוקות יהודיות, ומשמשת במקרים רבים כעמוד השדרה של הקהילה היהודית הגדולה של ארה"ב – הגדולה ביותר לצד זו של יהודי ישראל (שאת עמדותיה המכון למדיניות העם היהודי משקף מדי חודש במסגרת מדד החברה הישראלית). משום כך, יש טעם מיוחד במעקב פרטני במסגרת קבועה אחר עמדותיה, תחושותיה ופעולותיה של קהילה מחוברת זו, שראוי שתהיה תכופה ומסודרת. לדו"ח חודש ינואר צורף נספח מתודולוגי מפורט שהציג את מאפייני פאנל קול העם, הרכבו והשוני בינו לבין סקרים אחרים של יהודי ארה"ב. אפשר לעיין בו באתר המכון.

תמיכה בהצעות טראמפ

בחודש האחרון הציג נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצעה דרמטית ומעוררת מחלוקת להעברת תושבי רצועת עזה למדינות אחרות. הצעה זו עוררה תגובות רבות ברחבי העולם, במיוחד במדינות ערב, שבזמן זה מנסות לגבש פתרון חלופי לעתיד רצועת עזה.

בחנו החודש באמצעות הפאנל את עמדת יהודי ארה"ב בנוגע לסוגיה זו, והשוונו את התוצאות שהתקבלו לתוצאות סקר נוסף שנערך החודש, במסגרת מדד JPPI לחברה ישראלית. בקרב יהודי ארה"ב ההסכמה להצעה של טראמפ נמוכה יחסית. 29% ממשתתפי הפאנל אמרו כי מדובר בהצעה לא מוסרית שאסור לקבל, 28% השיבו כי אינם חושבים שמדובר בתוכנית מעשית, אבל אם כן היו תומכים בה, חמישית (21%) סבורים כי מדובר בהסחת דעת, ואילו חמישית (20%) מאמינים כי זוהי תוכנית מעשית שצריך לנסות לקדם.

קיימים הבדלים גדולים בין עמדות היהודים בארה"ב, כפי שהן מבוטאות בסקר זה, לבין עמדותיהם של היהודים בישראל בנוגע להצעה של טראמפ. על פי סקר JPPI מאמצע חודש ינואר (וצריך לקחת בחשבון שהבדלים בעמדות עשויות לנבוע גם מפער הזמן בין שני הסקרים), מחצית מהיהודים בישראל סבורים כי תוכנית טראמפ מעשית וכי יש צורך להתחיל לקדם אותה. 3% מהיהודים בישראל בלבד השיבו כי מדובר בהצעה לא מוסרית של טרנספר שאסור לקבל.

בכל אחת מהקבוצות האידאולוגיות – ימין (שמרנים), מרכז ושמאל (ליברלים), ניתן לראות כי היהודים בישראל תומכים יותר בהצעתו של הנשיא טראמפ, לעומת הקבוצה המקבילה להם בארה"ב. מרבית (60%) המשתייכים לקבוצת ה"מאוד ליברלים" מקרב יהודי ארה"ב סבורים כי הצעת טראמפ לא מוסרית ואסור לקבל אותה, למול רבע (27%) מהמשתייכים לקבוצת השמאל בישראל. ככלל, עמדות ה"מאוד ליברלים" מקרב יהודי ארה"ב דומות יותר לאלו של ערביי ישראל, מאשר לאלו של היהודים המשתייכים לקבוצת השמאל בישראל. גם בצד השני של המפה הפוליטית ניתן להבחין במגמה דומה – מרבית היהודים המשתייכים לקבוצת הימין בישראל (81%) חושבים שתוכנית טראמפ מעשית ושצריך לנסות לקדם. לעומת זאת, רק מעט יותר ממחצית (56%) מהמשתייכים לקבוצת ה"מאוד שמרנים" בקרב יהודי ארה"ב מביעים את אותו סנטימנט.

מרבית משתתפי הפאנל (59%) מעידים כי כנראה שיתנגדו למהלך שבו ארה"ב תיקח את השליטה על רצועת עזה, כפי שהוצע על ידי הנשיא טראמפ. כחמישית (17%) השיבו כי כנראה שיתמכו במהלך כזה, ורבע (24%) מהמשיבים ענו כי הם צריכים פרטים נוספים כדי לקבל החלטה בנושא. ככל שמתקדמים על הסקלה האידאולוגית מהכיוון הליברלי לכיוון השמרני – עולה שיעור מי שענו כי כנראה שיתמכו במהלך כזה. עם זאת, חשוב לציין כי בכל הקבוצות האידאולוגיות, גם השמרניות ביותר, לא נרשם רוב שתומך ברעיון. מרבית המשתייכים לקבוצת "מאוד ליברלים" (90%) וה"נוטים לליברלים" (74%) ומחצית מהמשתייכים לקבוצת ה"מרכז" (48%) השיבו כי כנראה שיתנגדו למהלך שבו ארה"ב תיקח את השליטה על רצועת עזה. בחלוקה לפי הצבעה – מרבית המצביעים של קמלה האריס (84%) יתנגדו למהלך כזה, ואילו בקרב מצביעי טראמפ, 42% מעידים כי כנראה שיתמכו במהלך כזה ו-40% מעידים כי הם צריכים פרטים נוספים כדי לקבל החלטה.

בעקבות הצעתו של טראמפ להעביר את הערבים המתגוררים ברצועת עזה למדינות אחרות, נערכו בישראל בחודש האחרון מספר סקרי דעת קהל בנושא. מסקרים אלה עלה כי רוב הישראלים יתמכו בפתרון לסכסוך בעזה הכולל עידוד העברה של תושבי עזה למדינות אחרות. מרבית משתתפי הפאנל (69%) הביעו תחושות חיוביות כלפי ממצאים אלה – הם מרגישים כמו הישראלים, מזדהים איתם או לפחות מבינים את ההשקפה הישראלית. כחמישית מחברי הפאנל (17%) חושבים שההשקפה הישראלית מטרידה ועשירית מהם (11%) סבורים כי ההשקפה הישראלית לא סבירה.

מרבית ה"מאוד שמרנים" (71%) וה"נוטים לשמרנים" (55%) מעידים כי הם מרגישים כמו הישראלים (כפי שמשתקף מסקרי דעת הקהל). ככל שמתקדמים לקוטב הליברלי, הן על הסקלה האידאולוגית והן על הסקלה הדתית – עולה שיעור המשיבים הסבורים שההשקפה היהודית-ישראלית מטרידה או לא מקובלת. מרבית מצביעי טראמפ (66%) מעידים כי הם מרגישים כמו הישראלים, קרי, יתמכו בפתרון לסכסוך בעזה הכולל העברה של תושבי עזה למדינות אחרות. בקרב מצביעי האריס לא נרשמה עמדה אחידה בנושא.

אמון בטראמפ

גם החודש בחנו את רמת הביטחון של משתתפי הפאנל בכך שטראמפ יעשה את "הדבר הנכון" בארבעה תחומים. ככלל, וכצפוי, ניתן לראות שרמת הביטחון שמביעים יהודים שמרנים בטראמפ גבוהה באופן משמעותי מרמת הביטחון של יהודים ליברלים בנשיא הנבחר. מגמה דומה ניתן לראות גם בחלוקה לפי דתיות – ככל שמתקדמים על הסקלה הדתית מהכיוון הליברלי לכיוון השמרני – עולה מידת האמון של המשיבים בפעולותיו העתידיות של טראמפ.

מבין ארבעת התחומים ששאלנו עליהם – הסוגייה הישראלית-פלסטינית, ההתמודדות עם איראן, המאבק באנטישמיות ויחסי ארה"ב וישראל – הנושאים שבהם משתתפי הסקר הביעו את רמת הבטחון הגבוהה ביותר בטראמפ, הם המאבק באנטישמיות ויחסי ארה"ב-ישראל. הנושא שהביעו הכי פחות ביטחון ביחס אליו הוא טיפולו העתידי של טראמפ בכל מה שקשור לסכסוך הישראלי-פלסטיני. 45% מהמשיבים מעידים כי בכלל אין להם ביטחון בכך שטראמפ "יעשה את הדבר הנכון" בהקשר זה. מלבד ההתמודדות עם איראן, נרשמה החודש עלייה בכל התחומים בשיעור חברי הפאנל שמעידים כי יש להם ביטחון רב שטראמפ יעשה את הדבר הנכון.

שליש (32%) מכלל המשיבים מעידים שיש להם ביטחון רב בכך שטראמפ יעשה את הדבר הנכון במה שנוגע ליחסי ארה"ב-ישראל, 41% מעידים שבכלל אין להם ביטחון שטראמפ יעשה את הדבר הנכון בנושא זה, וכחמישית (22%) אומרים כי יש להם מעט אמון שהנשיא הנכנס יעשה את הדבר הנכון בהקשר ליחסים בין המדינות. ביחס לחודש שעבר חלה עלייה משמעותית בשיעור המשיבים שמעידים כי בכלל אין להם ביטחון שטראמפ יעשה את "הדבר הנכון" בנוגע ליחסי ארה"ב וישראל (עליה מ-27% ל-41%).

שליש (32%) מהיהודים מעידים כי יש להם ביטחון רב בכך שטראמפ יעשה "את הדבר הנכון" במה שנוגע למאבק באנטישמיות, חמישית (21%) טוענים כי יש להם מעט ביטחון בטראמפ בהקשר זה, ואילו 42% מעידים כי אין להם כלל אמון בנשיא בנושא זה.

מרבית השמרנים ("נוטים לשמרנים" + "מאוד שמרנים") מעידים כי יש להם הרבה אמון בטראמפ בנושא זה, ואילו מרבית הליברלים ("מאוד ליברלים" + "נוטים לליברלים") מעידים כי בכלל אין להם אמון. ביחס לחודש שעבר חלה עלייה במידת האמון של השמרנים בנושא זה: בעוד שבחודש שעבר 52% מה"נוטים לשמרנים" השיבו כי יש להם הרבה ביטחון בטראמפ בנושא זה, בחודש הנוכחי 66% מהם השיבו כך. מגמה דומה ניתן לראות גם בקבוצת ה"מאוד שמרנים" ששיעור אלה מהם שהשיבו כך עמד בחודש שעבר על 75% ואילו בחודש הנוכחי על 85%.

כרבע ממשתתפי הפאנל (28%) השיבו כי יש להם הרבה אמון שטראמפ יעשה את הדבר הנכון בהתמודדות עם איראן, רבע נוסף (26%) השיבו כי יש להם מעט אמון, וכשליש (36%) השיבו שבכלל אין להם אמון בנשיא הנכנס בנושא זה. מרבית השמרנים מעידים שיש להם הרבה ביטחון שטראמפ יעשה את הדבר הנכון ביחס לאיראן, ואילו מנגד מרבית ה"מאוד ליברלים" (70%) ו-46% מה"נוטים לליברלים" מדווחים כי בכלל אין להם אמון בטראמפ כשמדובר בהתמודדות עם איראן. חלה ירידה קלה ביחס לחודש שעבר בשיעור הכללי של חברי הפאנל שהשיבו כי יש להם ביטחון רב שטראמפ יפעל נכון בהקשר זה.

החודש יש עלייה בשיעור חברי הפאנל המעידים כי יש להם הרבה ביטחון שטארמפ יעשה את הדבר הנכון בהתמודדות עם הסוגייה הישראלית-פלסטינית – בחודש שעבר 16% מחברי הפאנל השיבו כך ואילו החודש שיעור זה עומד על 23%. העלייה נרשמה בכל הקבוצות האידאולוגיות, כאשר בקרב הקבוצות ה"נוטים לליברלים" ו"מאוד ליברלים" נרשמה העלייה הגדולה ביותר. כעת מרבית ה"מאוד שמרנים" ו-42% מה"נוטים לשמרנים" מעידים כי יש להם הרבה אמון שנשיא ארה"ב יעשה את הדבר הנכון בנוגע להתמודדות עם הסכסוך הישראלי-פלסטיני. מנגד מרבית המשתייכים לקבוצות "מאוד ליברלים" (83%) וה"נוטים לליברלים" (59%) טוענים כי בכלל אין להם אמון בטראמפ בסוגייה זו.

תמיכה בישראל

מרבית משתתפי הפאנל (57%) סבורים שארה"ב תומכת בישראל במידה הנכונה, 18% אומרים שהיא תומכת בישראל פחות מדי ו-18% שארה"ב תומכת בישראל יותר מדי. זה שינוי לעומת החודש שעבר, שבו מרבית חברי הפאנל (54%) חשבו כי ארה"ב לא תומכת בישראל מספיק. למעשה, זהו החודש הראשון מאז תחילת איסוף הנתונים שבו אין רוב בקרב השמרנים ובקרב המשתייכים לקבוצת המרכז שחושב שארה"ב לא תומכת מספיק בישראל, וזו כנראה תוצאת חילופי הממשל בארה"ב והעמדות שמבטא הנשיא טראמפ. ניתן לראות כי בין החודש הנוכחי לבין כל החודשים שקדמו לו, חלה ירידה משמעותית בשיעור המשתייכים לשלוש הקבוצות האלה הסבורים שארה"ב לא תומכת מספיק בישראל. מצד שני ניתן להבחין בעלייה קלה בשיעור מי שהשיבו כי ארה"ב תומכת בישראל יותר מדי, בקרב המשתייכים לקבוצות הליברליות ולקבוצת המרכז.

מחצית מחברי הפאנל (51%) סבורים שממשלת ישראל קרובה לממשל בארה"ב במידה הנכונה, 39% מאמינים כי ממשלת ישראל קרובה לממשל בארה"ב יותר מדי ו-3% חושבים שממשלת ישראל לא קרובה מספיק לממשל בארה"ב. מרבית הקונסרבטיבים (55%), האורתודוכסים (70%) והחרדים (62%) חושבים שהקרבה בין הממשלות היא ברמה הנכונה, ואילו מרבית הרפורמים (53%) סבורים שממשלת ישראל קרובה מדי לממשל בארה"ב. מרבית המצביעים להאריס (59%) חושבים כך גם הם, בעוד שמרבית מצביעי טראמפ (86%) סבורים שממשלת ישראל קרובה לממשל בארה"ב במידה הנכונה.

ישראל במלחמה

לאחר כמעט שנה וחצי של מלחמה, בחנו את רמת הביטחון של משתתפי הסקר בנוגע לניצחונה של ישראל במלחמה. 14% מהמשיבים מרגישים בטוחים לחלוטין שישראל מנצחת במלחמה ואילו 17% לא בטוחים בכלל שישראל מנצחת במלחמה. ככל שמתקדמים על הסקלה האידאולוגית מהכיוון הליברלי לכיוון השמרני, עולה שיעור המשיבים שמרגישים בטוחים לחלוטין שישראל מנצחת במלחמה. מגמה דומה נרשמת גם כאשר מסתכלים על התוצאות בחלוקה לזרמים דתיים. בקרב המצביעים לטראמפ, 28% מרגישים בטוחים לחלוטין שישראל מנצחת במלחמה ואילו בקרב מצביעי האריס 8% סבורים כך.

מהנתונים עולה כי בהשוואה בין יהודי ארה"ב לבין היהודים בישראל, רמת הביטחון של יהודי ארה"ב בניצחונה של ישראל, גבוהה במעט מזו של היהודים בישראל. 15% מיהודי ארה"ב מרגישים "בטוחים לחלוטין" שישראל מנצחת במלחמה, בעוד ש-9% מהיהודים בישראל סבורים כך.

תמיכה בגיוון, שוויון והכלה

בשנים האחרונות צמחו בארה"ב יוזמות של חקיקה ותקנות רבות תחת הכותרת של "גיוון, שוויון והכלה (DEI)". במחנה השמרני בארה"ב נמתחה ביקורת חריפה על גישה זו, בטענה שהיוזמות מובילות למקרים של אפליה הפוכה, לתיעדוף של קבוצה דמוגרפית אחת על פני אחרת, ולחיזוק של עמדות פרוגרסיביות רדיקליות. בקרב יהודים נשמעה גם ביקורת הנוגעת להתעלמות של יוזמות אלה מאנטישמיות והדרה של אוכלוסיות יהודיות, בעיקר מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל". הממשל החדש פועל כרגע נמרצות לבטל או לשחוק את כלל היוזמות של גיוון, שוויון והכלה.

בחנו החודש את עמדת משתתפי הפאנל הנוגעות ליוזמות אלה, ולקשר שלהן למסורת היהודית. 41% מהמשתתפים השיבו כי המסורת היהודית מחייבת יהודים לתמוך ביוזמות של גיוון שוויון והכלה (DEI), 21% השיבו כי המסורת היהודית מחייבת יהודים להתנגד ליוזמות אלה. 24% חושבים כי למסורת היהודית אין מה ללמד אותנו על יוזמות גיוון שוויון והכלה. מרבית ה"מאוד ליברלים" (82%) וה"נוטים לליברלים" (53%) סבורים כי המסורת היהודית מצדיקה תמיכה ביוזמות. מנגד, מחצית מה"מאוד שמרנים" (53%) ו-43% מה"נוטים לשמרנים" סבורים כי יהודים צריכים להתנגד ליוזמות אלה בהתבסס על המסורת היהודית. הליברלים מייחסים יותר חשיבות למסורת היהודית כאשר הם מביעים תמיכה ביוזמות לעומת החשיבות שהשמרנים מייחסים לה בהקשר זה. בחלוקה לפי הצבעה – 63% ממצביעי האריס סבורים שבהתבסס על המסורות היהודית יהודים צריכים לתמוך ביוזמות DEI. מחצית ממצביעי טראמפ (47%) סבורים שהיהודים צריכים להתנגד ליוזמות אלה בהתבסס על המסורת היהודית ו-40% נוספים סבורים שלמסורת היהודית אין מה ללמד אותנו על יוזמות של גיוון, שוויון והכלה.

מחצית ממשתתפי הפאנל (51%) סבורים שבהתבסס על המסורת היהודית, יהודים אמורים להתנגד למדיניות ההגירה של ממשל טראמפ. רבע (24%) סבורים שלמסורת היהודית אין מה ללמד אותנו על מדיניות ההגירה זו, ו-16% נוספים סבורים שבהתבסס על המסורת היהודית, יהודים אמורים לתמוך במדיניות ההגירה של ממשל טראמפ. מרבית ה"מאוד ליברלים" (87%) ומרבית ה"נוטים לליברלים" (69%) סבורים שהמסורת היהודית מלמדת להתנגד למדיניות ההגירה של ממשל טראמפ. בחלוקה לפי דתיות מרבית הרפורמים (68%) ומחצית הקונסרבטיבים (51%) סבורים כך גם הם. מנגד מחצית ה"מאוד שמרנים" (51%) מאמינים כי למסורת היהודית אין מה ללמד אותנו על מדיניות ההגירה של ממשל טראמפ.

מרבית משתתפי הפאנל (59%) סבורים כי למסורת היהודית אין מה ללמד על מדיניות המכסים של ממשל טראמפ (הנשיא דוגל בהעלאת מכסים). 21% סבורים שבשל המסורת היהודית, היהודים אמורים להתנגד למדיניות המכסים של טראמפ ו-6% מאמינים שהיהודים אמורים לתמוך במדיניות המכסים של טראמפ. בקרב ה"מאוד ליברלים" 42% סבורים שיהודים צריכים להתנגד למדיניות המכסים בהתבסס על המסורת היהודית. ככל שמתקדמים על הסקלה האידאולוגית מהכיוון הליברלי לכיוון השמרני, עולה שיעור המשיבים הסבורים כי אין למסורת היהודית מה ללמד על מדיניות המכסים של טראמפ, ועולה גם שיעור המשיבים שחושבים שיהודים צריכים לתמוך במדיניות ממשל טראמפ בהתבסס על המסורת היהודית. מחצית או יותר מהמשתייכים לכלל הזרמים הדתיים סבורים כי "למסורת היהודית אין מה ללמד אותנו על מדיניות המכסים של ממשל טראמפ".

אופטימיות בנוגע לעתיד

בחנו החודש את רמת האופטימיות של משתתפי הפאנל בנוגע לעתיד של ישראל, עתידה של ארה"ב ועתיד היהודים בארה"ב. ביחס לישראל, בחודשים האחרונים נרשמה ירידה בשיעור האופטימיות של המשתייכים לקבוצות ה"מאוד ליברלים" (0.7-) וה"נוטים לליברלים" (0.4-). מגמה הפוכה נרשמה בקרב המשתייכים לקבוצות ה"מאוד שמרנים" (0.7) וה"נוטים לשמרנים" (0.4). בחלוקה לפי דתיות נרשמה ירידה של 0.8- במידת האופטימיות של הרפורמים.

בחודשים האחרונים חלה עלייה ברמת הפסימיות של הליברלים בנוגע לעתידה של ארה"ב. מנגד, חלה עלייה משמעותית יותר באופטימיות של השמרנים. השינוי הגדול ביותר נרשם בקרב המשתייכים לקבוצת ה"מאוד שמרנים". בחלוקה לפי דתיות ניתן לראות כי עלתה רמת הפסימיות של הרפורמים, ומהצד השני חלה עלייה ברמת האופטימיות של קונסרבטיבים ואורתודוכסים, כולל החרדים.

מהנתונים עולה כי בחודשים האחרונים חלו שינויים גם במידת האופטימיות של חברי הפאנל ביחס לעתיד של יהודי ארה"ב. בעוד שהקבוצות הליברליות הפכו לפסימיות יותר, בקבוצות השמרניות חלה עלייה משמעותית ברמת האופטימיות לגבי עתידם של יהודי ארה"ב. בחלוקה לפי דתיות – הרפורמים נעשו פסימיים יותר ואילו בקרב הקונסרבטיבים, האורתודוכסים והחרדים חלה עלייה ברמת האופטימיות ביחס לעתיד של יהודי ארה"ב.

נתונים על הסקר והשלכותיהם

דו"ח זה הוא ניתוח של סקר שנערך בהשתתפות 661 יהודים אמריקאים הרשומים לפאנל "קול העם היהודי" של המכון JPPI למדיניות העם היהודי. באופן כללי, אפשר לומר כי הסקר נוטה לשקף את עמדותיהם של יהודים אמריקאים "מחוברים", כלומר, בעלי זיקה יחסית חזקה לקהילה היהודית, ו/או לישראל, ו/או לזהות יהודית.