ניוזלטרים

ניוזלטר 15.1.25

ישראל עומדת בפני שתי הכרעות גדולות: בחזית הגיאופוליטית, מוצע מתווה לעסקת חטופים. סקר עדכני של המכון מלמד על תמיכה בעסקה, אך על חוסר נכונות בציבור להפסיק את המלחמה כשהחמאס שולט בעזה. בחזית הפנימית, שר המשפטים חזר בו מהמתווה המקורי של הרפורמה המשפטית ומעלה רעיונות חדשים. צוות "חוקה רזה" של המכון מציע שלא לדחות על הסף את ההצעה, אלא לשפר אותה באופן מהותי, על מנת שתתקבל בהסכמה רחבה.
ניוזלטר 15.1.25

ניוזלטר 22.12.24

פתיחה: ישראל מנצחת את אויביה בשבע חזיתות, אך 100 החטופים טרם שבו הביתה. המכון פרסם חוברת, שהופצה בעשרות אלפי עותקים, ובה אוסף של עשרות עמדות של הוגי דעות דתיים בנושא עסקה אפשרית לשחרורם. בחזית השמינית – המחלוקת בתוך החברה הישראלית – הסערה נמשכת. במסגרת פרויקט ״חוקה רזה״, שנועד לייצב את דרך ניהול המחלוקת, קיימנו כנס ובו התארחו 3 יושבי ראש לשעבר של הכנסת שדנו באיזון הראוי בין הכנסת לבין הממשלה.

ניוזלטר 24.11.24

פתיחה: קצב האירועים מסחרר: בוושינגטון, טראמפ וממשלו מחממים מנועים; בהאג, מאשימים את מנהיגי ישראל בפשעי מלחמה; באמסטרדם, מכים ישראלים ברחובות; בירושלים, שוקלים חידוש הרפורמה המשטרית. ובינתיים – המלחמה נמשכת בשבע חזיתות. הניוזלטר שלנו מנסה לתת פשר לחלק מהאירועים הללו שמעצבים את העתיד הישראלי והיהודי.

ניוזלטר 30.10.24

פתיחה: המתקפה הישראלית המרשימה על איראן הבהירה כי ישראל מוכנה למאבק כולל נגד התמנון עצמו, לאחר שקיצצה את זרועותיו בעזה ובלבנון. אנו משלמים מחיר דמים כבד, והחטופים טרם שוחררו, אך המצב האסטרטגי השתנה באופן דרמטי לטובה ומסתמנת הכרעה ברורה בכל החזיתות. מתקרב גם רגע ההכרעה במאבק על הנשיאות בארה"ב. תוצאותיו יקרינו לא רק על ארה"ב ועל המזרח התיכון אלא גם על עתיד העולם כולו.

ניוזלטר 16.9.24

פתיחה: ברכות לארבעה חברים יקרים ממשפחת JPPI: אליוט אברמס, דניס רוס ויעקב כץ, על תפקידם בארגון כנס MEAD בוושינגטון, בהשתתפות בכירים אמריקניים וישראלים, ובהם שר החוץ בלינקן ושגרירת סעודיה בארה״ב, ובו הובעה התמיכה הדו מפלגתית בישראל. ברכות חמות גם לסטיוארט אייזנשטט שזה עתה הוענק לו אות הכבוד הגבוה ביותר של צרפת – Officier de la Legion d'Honneur. אנו גאים בהם, יישר כוחם.

ניוזלטר 26.8.24

דברי פתיחה: ישראל שבה והוכיחה, באופן מרשים, את עליונותה הצבאית כשסיכלה את מתקפת חיזבאללה. אבל הסכנה למלחמה אזורית לא חלפה. בצד המשך השימוש המושכל בכוח, על ישראל להתמקד עתה במישור הדיפלומטי – עסקת חטופים בדרום והסדרה בצפון. זהו האינטרס הישראלי העליון וזהו מבחנה של ההנהגה הישראלית.

ניוזלטר 5.8.24

דברי פתיחה: ישראל פעלה בנחישות ובעוצמה בטהרן, בבירות ובתימן. שלוש הפעולות נחלו הצלחה מזהירה, אך חשוב להבין שאלו הצלחות טקטיות. האם נדע לתרגם אותן להצלחה אסטרטגית שתוביל לסיום המלחמה, החזרת החוטפים ובעיקר – שיקום ההרתעה הישראלית?

ניוזלטר 15.7.24

דברי פתיחה: שורה של מערכות בחירות התרחשו באירופה בתקופה האחרונה – והתוצאות מעוררות חשש לעתיד היהודים ביבשת. שמאל קיצוני, שונא מדינת ישראל, מכאן; וימין קיצוני, שחלקו נגוע באנטישמיות קלאסית, משם. שמונים שנה מתום השואה – האם אירופה חוזרת להיות מקום לא בטוח ליהודים? ההבדל המכריע בין אז להיום הוא קיומה של מדינת לאום של העם היהודי.

ניוזלטר 24.6.24

דברי פתיחה: המכון מקיים סקרים מקצועיים שוטפים לבחינת עמדות הציבור – בישראל ובתפוצות. בסקר האחרון, שממצאיו מובאים כאן, התברר כי על רקע התפרצות האנטישמיות בארצות המערב, נרשמת השנה עלייה משמעותית ביותר בתחושת הגורל המשותפת ליהודים בישראל עם יהודים בתפוצות. אם בעבר רק רבע מהיהודים בישראל סברו שלכלל היהודים יש "עתיד משותף", כיום יותר ממחציתם סבורים כך. ברית הגורל ביננו –…

ניוזלטר 2.6.24

דברי פתיחה: במקביל למלחמה הפיזית (בדרום ובצפון), המדינית (שלוש מדינות הכירו במדינה הפלסטינית) והמשפטית (בשני בתי המשפט הבינלאומיים בהאג), ישראל מתחבטת בסוגיית פנים קשה: גיוס החרדים לצה"ל. מעניין שדווקא מחלוקת הפנים היא האיום המרכזי על שלמות הקואליציה. כשלושה רבעים מהיהודים בישראל דורשים גיוס חרדים, אך הממשלה תתפרק אם מבוקשם יתמלא. מומחי המכון עוסקים בסוגיה זו ותוכלו לקרוא על כך בניוזלטר…