צוות

שלומי ברזניק
ביוגרפיה
שלומי ברזניק הוא חייל משוחרר מיחידה 8200 בה שירת בתפקיד Data Scientist. שלומי הוא בוגר תואר ראשון של תואר הנדסת נתונים ומידע בטכניון (מדעי הנתונים). במהלך התואר זכה במקום שני בתחרות "פיתוחים בטכניון" על עבודתו "התמודדות עם טרור ההסתה ברשת והשלכותיו", שעסקה בהצעה לדרך התמודדות עם סיכול מפגע הבודד.
שלומי מתעניין בבינה מלאכותית, יהדות, מורשת של עם ישראל ובטבע של ארץ ישראל.

פרופ' ידידיה צ' שטרן
נשיא
ביוגרפיה
פרופ' שטרן הוא נשיא המכון למדיניות העם היהודי ופרופ' מן המניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. בוגר ישיבת ההסדר 'כרם ביבנה' (1973-1978); בעל תואר במשפטים (בהצטיינות יתירה) מאוניברסיטת בר-אילן (1982) ותואר שלישי מאוניברסיטת Harvard בתחום המשפט העסקי (1986).
שטרן כיהן כדיקן הפקולטה למשפטים בבר-אילן (1994-1998) וכעמית בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה (1989-2000) ובמשך עשור היה סגן נשיא למחקר במכון זה.
תחומי התמחותו הם משפט מסחרי (תאגידים, רכישת ומימון חברות, משטר ומבנה) ומשפט ציבורי (חוקה, דת ומדינה, זכויות אדם, משפט והלכה). מרצה ומתארח באוניברסיטאות בחו"ל (ובהן Harvard, Columbia, Brandeis, Princeton) וכיהן כ-Distinguished University Professor באוניברסיטה הגדולה באוסטרליה – Monash (2009-2011).
שטרן שימש כיועץ לוועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת בנושא חוקה; השתתף בוועדות ובגופים ציבוריים ובהם וועדת החקירה הממלכתית לבדיקת טיפול המדינה במפונים מגוש קטיף (2009); יו"ר וועדת המקצוע ללימוד האזרחות במדינת ישראל (2009 -2011); חבר-מייסד של 'פורום תקנה' למניעת הטרדות מיניות בציבור הדתי; הוועדה הממשלתית לקידום השוויון בנטל (2012); הוועדה להסדרת המשילות בהשכלה הגבוהה (2014). שירת כדירקטור בחברות שונות, ובהן, כיום, בנק לאומי.
שטרן זכה בפרס צלטנר לחוקר בכיר בגין מחקר משפטי מצטיין (2009) ובפרס גורני לפעילות יוצאת דופן בתחום המשפט הציבורי (2012).
פרופ' שטרן כתב וערך מעל עשרים ספרים; חיבר מעל חמישים מאמרים מחקריים בחמש שפות; עורך משותף (עם פרופ' שגיא) של כתב העת "תרבות דמוקרטית" (19 כרכים עד כה); מפרסם בקביעות מסות ומאמרים בעיתונות הישראלית והבינלאומית ומתראיין לכלי תקשורת בארץ ובעולם בנושאים של משפט וחברה, דת ומדינה, יהדות ודמוקרטיה, זהות יהודית ותרבות ישראלית.
יליד אנגליה (1955), נשוי לד"ר קרן פרידמן-שטרן, אב לשמונה ילדים.
כתבות ומאמרים מאת פרופ' ידידיה צ' שטרן

יוסף קשת
עמית
ביוגרפיה
יוסף קשת הינו בוגר תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב
ובוגר תואר שני במערכות מידע ומימון מאוניברסיטת ת״א.
יוסף הוא data scientist ו- data analyst
בתפקידו במכון עוסק יוסף באיסוף וריכוז מידע ממקורות שונים, הפיכתו לנגיש לחוקרי המכון וניתוחו בשיטות AI מתקדמות

ד"ר חיים זיכרמן
ביוגרפיה
ד"ר חיים זיכרמן הינו מרצה בכיר למשפטים בקריה האקדמית אונו, מומחה למשפט חוקתי ולדיני קניין, ועוסק אף במחקר החברה החרדית. ספרו "שחור, כחול-לבן" (הוצאת ידיעות ספרים, 2014) הינו מורה נבוכים רחב יריעה בכל הנוגע להבנת החברה החרדית בישראל. עד לשנה האחרונה ניהל זיכרמן את הקמפוסים החרדיים של הקריה האקדמית אונו, בהם לומדים אלפי סטודנטים וסטודנטיות. בשנים האחרונות ריכז זיכרמן את פיתוח וניהול קורס "זהות ישראלית – חיים מתוך מחלוקת" שמיועד לכלל הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון בישראל.
כתבות ומאמרים מאת ד"ר חיים זיכרמן

ד"ר שוקי פרידמן
סגן נשיא
ביוגרפיה
ד"ר פרידמן הוא חבר סגל בפקולטה למשפטים במרכז האקדמי פרס. שימש מזכיר ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון, יו“ר ועדת הסנקציות נגד איראן בישראל וראש תחום משפט בינלאומי במשרד ראש הממשלה.
תחומי מומחיות:
יחסי דת ומדינה, תהליכי הדתה, יחסי חילונים־דתיים־חרדים, תעסוקת חרדים, תקציב הביטחון, המשפט המוסלמי, המשפט הבינלאומי, BDS.
כתבות ומאמרים מאת ד"ר שוקי פרידמן

איטה אלקלעי
מנהלת פרוייקטים
ביוגרפיה
גב' איטה אלקלעי עבדה בלשכת שר האוצר מעל 3 שנים עם פרופ' יעקב נאמן ודן מרידור ובין השנים 1990-1995 עבדה עם בנימין נתניהו. שירתה במשרד החוץ משנת 1987 ועד שנת 1993. בוגרת אוניברסיטת בר-אילן במדעי המדינה. עובדת המכון מאז היווסדו.

רבקה רביץ
עמיתה בכירה
ביוגרפיה
רבקה רביץ היא דוקטורנטית בביה"ס למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ומכהנת כחוקרת במכון. היא מרצה בפני קציני צה"ל במסגרת פו"מ בנושאי חברה ישראלית. רבקה רביץ היא בת לקהילה החרדית, כיהנה בתפקידים ציבוריים בכנסת ובממשלה ושימשה כראש הסגל של נשיא המדינה העשירי, ראובן ריבלין. בבית הנשיא ניהלה פרויקטים לאוכלוסיות מגוונות ולמיעוטים, לרבות פרויקטים העוסקים באמנות ותרבות ישראלית.
כתבות ומאמרים מאת רבקה רביץ

פרופ' יהונתן גבעתי
ביוגרפיה
פרופ' יהונתן גבעתי מצטרף למכון וישמש כעמית בכיר. גבעתי סיים לימודי תואר שלישי במשפטים ובכלכלה באוניברסיטת Harvard ומשמש כפרופסור למשפטים באוניברסיטה העברית. הוא המנהל המייסד של מרכז אומן-פישר למשפט, כלכלה ומדיניות ציבורית וחבר במרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית. פרופ' גבעתי יעמוד בראש פרויקט "מדד ישראל-תפוצות" של המכון.

ד"ר דב מימון
עמית בכיר
ביוגרפיה
מומחה למחשבת ישראל ולדיאלוג בין-דתי. בעבר איש היי-טק המתמחה בפיתוח עסקי בינלאומי.
נולד בפריס, קיבל תואר מהנדס מהטכניון, תואר שני במנהל עסקים מאינסאד (פונטייבלו, צרפת), תואר שני באנתרופולוגיה של הדת ותואר דוקטור לפילוסופיה במדעי האסלאם ובמדעי ימי הביניים מאוניברסיטת סורבון (פריס) בהצטיינות יתרה. עבודת הדוקטורט שלו נבחרה כעבודה הטובה ביותר בספרות ובמדעי הרוח בצרפת וזיכתה אותו בפרס היקרתי "Grand Prix du chancelier des universites 2005".
דב עבד כמנהל יחידת המחשב של תוכנית אב למשק המים בישראל בחברת תה"ל, כמנכ"ל של חברות בנות של התאגיד "חברת המים הצרפתית" באנגליה ובקנדה וכמנהל היחידה לדיאלוג יהודי-מוסלמי בעמותת "יסודות", מרכז לליבון ענייני תורה ודמוקרטיה. במכון הוא חבר צוות בפרויקט "אסטרטגיה רבתי של העם היהודי כלפי האסלאם" ואחראי לפעילות המכון באירופה.
כתבות ומאמרים מאת ד"ר דב מימון

ד"ר נדיה ביידר
ביוגרפיה
ד"ר נדיה ביידר היא בעלת דוקטורט ביהדות זמננו מטעם האוניברסיטה העברית, ועמיתת בתר-דוקטורט באוניברסיטת קולג' בלונדון. היא מלמדת חינוך יהודי באוניברסיטה העברית ובעבר עבדה כדמוגרפית בוועידת התביעות.

ד"ר רועי שיינדורף
עמית בכיר
ביוגרפיה
ד"ר רועי שיינדורף הוא עורך דין בכיר מומחה לליטיגציה ובוררות, בעל ניסיון עשיר בניהול מו"מ וליטיגציה של סכסוכים בין מדינות ואינטרסים ריבוניים.
במשך כמעט עשור כיהן שיינדורף כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה לענייני המשפט בינלאומי. במסגרת תפקיד זה סיפק ייעוץ משפטי לממשלת ישראל בכל ההיבטים הקשורים למשפט הבינלאומי, ביטחון לאומי ומדיניות חוץ, והוביל את הייצוג המשפטי של ישראל סביב סוגיות אלו.
בפברואר 2022 הוא נבחר על ידי הוועדה המקצועית-ציבורית לאיתור מועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, כאחד משלושת המועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה של ישראל.
לפני הצטרפותו למערך הייעוץ המשפטי של ממשלת ישראל, ד"ר שיינדורף עבד עם הקבוצה הבינלאומית ליישוב סכסוכים ב-Debevoise & Plimpton LLP, שם ייצג ממשלות ותאגידים רב-לאומיים בהליכי בוררות וליטיגציה.
מוקדם יותר בקריירה שלו שימש כיועץ משפטי למשלחות הישראליות למו"מ לשלום עם סוריה, ירדן והפלסטינים והיה חבר במשלחת ישראל למשא ומתן הנוגע להקמת בית הדין הפלילי הבינלאומי.
ד"ר שיינדורף מלמד קורסים במשפט בינלאומי באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת רייכמן, ומוזמן באופן קבוע לנאום בכנסים בינלאומיים של בוררות.
את לימודי הדוקטורט שלו השלים בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ניו יורק והוא בעל תארים במשפטים וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב.

נועה ישראלי
עמיתת מחקר
ביוגרפיה
נועה ישראלי היא מרכזת הקורס האקדמי "זהות ישראלית: חיים מתוך מחלוקת"; דוקטורנטית בבית הספר ללימודי היהדות באוניברסיטת תל אביב, ובוגרת התכנית לזכויות אדם והיהדות של המכון הישראלי לדמוקרטיה. מנהלת את תכנית המלגות לתלמידי הוראה מצטיינים אופקים" באוניברסיטת תל אביב, ומרצה בתכנית רג"ב בסמינר הקיבוצים. מתגוררת בתל אביב ואם לשתי בנות.

אלירן קרסנטי
ביוגרפיה
אלירן קרסנטי הוא מנהל הנכסים הדיגיטליים של המכון ועורך האתר שלו.
בעשור האחרון שימש ככתב, עורך ומנהל במספר גופי תקשורת בולטים בישראל.
בעל תואר ראשון בכלכלה ובתקשורת מאוניברסיטת אריאל, תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן והוא בוגר קורס מנהלי קמפיינים מטעם המכללה לניו מדיה.
כתבות ומאמרים מאת אלירן קרסנטי

שמואל רוזנר
עמית בכיר
ביוגרפיה
שמואל רוזנר הוא חוקר, עורך ובעל טור. הוא העורך של פרויקט המדד, לפוליטיקה, חברה זהות ותרבות בישראל ומשמש פרשן טלוויזיה בכאן חדשות.
בנוסף, הוא בעל טור במעריב, העורך הפוליטי של הלוס אנג׳לס ג׳ואיש ג׳ורנל, וראש מיזם הספרים והרעיונות הקיפוד והשועל.
רוזנר היה העורך הראשי של ספרי העיון בכנרת-זמורה-דביר מ-2009 עד 2021. היה בעל טור בעיתון ניו יורק טיימס מ-2012 עד 2021. היה כתב בארה"ב, ראש מערכת החדשות וראש מערכת הכתבות בעיתון הארץ (1996 עד 2008). מאמריו התפרסמו בבימות רבות, בישראל ובעולם, ובהן ניו רפבליק, קומנטרי, סלייט, פוריין פוליסי ואחרים. הוא מרצה מבוקש על פוליטיקה, בטחון ומדיניות ישראלית; מצב העם היהודי; היסטוריה, פוליטיקה ומדיניות אמריקאית.
ספרו האחרון: #יהדותישראלית, דיוקן של מהפכה תרבותית (עם פרופ׳ קמיל פוקס, דביר 2018).
כתבות ומאמרים מאת שמואל רוזנר

אלדר זילבר
ביוגרפיה
אלדר זילבר ( אל״מ במיל׳) שירת בצה״ל (חיל האוויר) כשלושים שנה. בתפקידו האחרון היה ראש מחלקת הפעלה למודיעין בלהק המודיעין של חיל האוויר. לאלדר תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בביטחון לאומי מאוניברסיטת חיפה.
לאחר שחרורו שימש כסמנכ״ל תפעול בחברת הסטארטאפ VERBIT והיה שותף בסטארטאפ LOOKING.
אלדר משמש כראש מרכז המידע והייעוץ על שם דיאן וגיילפורד גלייזר.

פרופ' אריאל בנדור
ביוגרפיה
אריאל בנדור הוא פרופסור מן המניין ומופקד הקתדרה למחקר משפטי ע"ש פרנק צ'רץ' בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר-אילן. הוא מכהן, בין היתר, כחבר מועצת הנאמנים וועדת המינויים של האוניברסיטה וכמנהל האקדמי של מערך הקליניקות המשפטיות, כראש פרסומי הספרים וכיו"ר ועדת האתיקה של הפקולטה למשפטים. שימש כדיקן בית-הספר ללימודים מתקדמים וכיו"ר ועדת מכונים ומרכזים של האוניברסיטה. לפני הצטרפותו לאוניברסיטת בר-אילן ב-2008 נמנה עם מייסדי הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה, שבה שימש, בין היתר, כדיקן הפקולטה למשפטים וכדיקן הסטודנטים. היה פרופסור או חוקר אורח בבתי-הספר למשפטים של אוניברסיטת ייל, אוניברסיטת מרילנד, אוסגוד הול (אוניברסיטת יורק בטורונטו), ואוניברסיטת סיינה. כיהן כיושב-ראש העמותה למשפט ציבורי בישראל. תחומי המחקר וההוראה המרכזיים שלו הם משפט חוקתי, משפט מינהלי, ותחומי ההשקה בין משפט ציבורי לתחומים אחרים. הנחה תלמידים ותלמידות רבים לתואר שלישי, מתוכם 23 כבר זכו בתואר ד"ר. כתב שני ספרים, ערך ארבעה ספרים נוספים ואת כתבי העת משפטים ומשפט וממשל, שימש כעורך הראשי של הוצאת הספרים של אוניברסיטת חיפה, ופרסם כ-100 מאמרים בכתבי עת ובספרים משפטיים בארץ ובעולם. ב-2019 זכה בפרס גורני למשפט ציבורי. פרופ' בנדור יוביל מטעם המכון את הניסיונות לגבש מתווה מוסכם להסדרת היחסים בין הרשויות.

פרופ' מיכל בר-אשר סיגל
ביוגרפיה
מיכל בר-אשר סיגל היא חוקרת תלמוד בבלי. מחקריה מתמקדים ביחסים שבין יהדות לנצרות בעולם העתיק ובהשוואה בין מקורות נצריים מוקדמים ומקורות רבניים. היא חברת סגל במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והיתה חברה באקדמיה הישראלית הצעירה למדעים. היא הייתה פרופסור אורח במחלקה לדתות באוניברסיטת ייל ובבית הספר למשפטים בהרווארד. ספרה הראשון הוא "Early Christian Monastic Literature and the Babylonian Talmud" (2013; זוכה בפרס Manfred Lautenschlaeger Award לשנת 2014). ספרה השני הוא "Jewish-Christian Dialogues on Scripture in Late Antiquity: Heretic Narratives of the Babylonian Talmud" (2019; פיינליסט, National Jewish Book Award, 2019).

נח סלפקוב
מנהל טכנולוגיות ראשי
ביוגרפיה
נח שימש כיועץ אסטרטגי וכיועץ למדיניות חוץ לחברת הכנסת ד"ר עינת וילף, ועבד בכנסת ישראל כעוזר פרלמנטרי. במסגרת עבודתיו אלו, היה אחראי בין היתר על תדרוך דיפלומטים בכירים וכתבי תקשורת זרים מרחבי העולם.
נח עבד עם ארגונים פרו-ישראלים וארגונים יהודים ברחבי העולם וארגן ביקורים והרצאות בקהילות.
לנח תואר ראשון בהצטיינות בלימודים יהודיים מאוניברסיטת יורק ותואר שני בדיפלומטיה ויישוב סכסוכים מבית ספר לאודר במרכז הבינתחומי בהרצליה. בנוסף לאלו, נח למד לימודי כלכלה באוניברסיטת טורונטו ומדע המדינה באוניברסיטת ווסטרן אונטריו בקנדה.
לפני עלייתו לישראל מקנדה בשנת 2008, נח עבד בקמפוסים ברחבי קנדה בארגון אירועים עבור הסטודנטים היהודים ובהובלת פעילויות תמיכה בישראל.
כתבות ומאמרים מאת נח סלפקוב

דנה פאן לוזון
עמיתה
ביוגרפיה
בעלת תואר ראשון בתקשורת וכלכלה מאוניברסיטה תל אביב ,תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה הפתוחה וכיום סטודנטית לתואר שני מחקרי בפסיכולוגיה חברתית פוליטית באוניברסיטה ירושלים. בוגרת יחידה 8200 ,חמש יח' ערבית .
דנה היא כתבת ,יוצרת תוכן ואשת תקשורת .הנחתה בעבר תוכנית בוקר בערוץ 2 ,שימשה כמגישת חדשות המונדיאל ,יצרה סדרת טלוויזיה בחו"ל העוסקת בשבירת סטריאוטיפים על נשים ,עבדה כיוצרת ,מפיקה וכתבת עבור הדיגיטל של עיתון "ישראל היום " וכתבה בשנתיים האחרונות טור חברתי פוליטי באתר וואלה העוסק בפסיכולוגיה החברתית הפוליטית של סוגיות חברתיות אקטואליות במציאות הישראלית המורכבת . דנה
משמשת כמרצה אורחת במכללה האקדמית פרס ברחובות במסגרת קורס ניהול משברים זו השנה הרביעית .
כתבות ומאמרים מאת דנה פאן לוזון

אבי גיל
עמית בכיר
ביוגרפיה
איש שירות החוץ. בתפקידו האחרון, שירת כמנכ"ל משרד החוץ (אפריל 2001- נובמבר 2002). קודם לכן שירת כמנכ"ל המשרד לפיתוח אזורי, סמנכ"ל מרכז פרס לשלום, כמנהל לשכת משרד ראש הממשלה ובתפקידים בכירים נוספים. היה מעורב באופן ישיר בתכנון מדיניות ישראלית, בתהליך השלום עם הפלסטינים ובחתימת הסכם השלום עם הממלכה הירדנית. בעל תואר מוסמך במדע המדינה מהאוניברסיטה העברית וביה"ס לממשל באוניברסיטת הרווארד (מנהל ציבורי).
כתבות ומאמרים מאת אבי גיל

ד"ר נורית כהן
ביוגרפיה
ד"ר כהן היא היסטוריונית ואוצרת של תערוכות היסטוריות. היא מכהנת כסמנכ"ל התוכן במרכז יצחק רבין לחקר ישראל וממקימי המוזיאון הישראלי הפועל בו. בנוסף, היא אוצרת המוזיאון החדש בגבעת התחמושת, המוקדש למערכה על ירושלים במלחמת ששת הימים. ספרה, המבוסס על עבודת הדוקטורט שלה, "פליטים יהודים במלחמת העצמאות", זכה בפרס יצחק שדה לספרות צבאית. בעברה שימשה בתפקידי מפתח במספר גופי תקשורת בכירים. במכון ד"ר כהן תיטול חלק בפרויקט על "עמיות יהודית".

דניאלה רגב
ביוגרפיה
דניאלה רגב היא עיתונאית, מרצה, תסריטאית ויוצרת תוכן מעולמות הידע וההעשרה.
בעברה שימשה כעורכת ומנהלת תחום הידע בחטיבת הדיגיטל של תאגיד השידור הישראלי "כאן"', שם יצרה יותר מ-200 סרטונים וסדרות רשת בתחומי העשרה שונים, ובהם: "כאן סקרנים", "הדיקטטורים", "תעלומות", "תוצרת ישראל" ו-"כאן מסבירים".
לפני כן עבדה בתפקידי כתיבה ועריכה באתר ynet, ובהם: ראש דסק חדשות, עורכת וכתבת חדשות חוץ, עורכת תכני מדע וטכנולוגיה וסגנית עורכת מדור תרבות. כמו כן שימשה מרצה באוניברסיטת תל אביב, יועצת אסטרטגית ויוצרת הסכתים.
בעלת תואר ראשון במנהל עסקים ותקשורת מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני בתקשורת פוליטית מאוניברסיטת תל אביב.

ד"ר רוברט נוייפלד
ביוגרפיה
ד"ר רוברט נוייפלד הינו מומחה למשפט בינלאומי, לדיני חירום ולמשפט צבאי. רוברט שרת בשורה של תפקידים בפרקליטות הצבאית ובנציב קבילות החיילים, ובכלל זה שימש כמפקד בית הספר למשפט צבאי, כיועץ המשפטי לחיל האוויר, כיועץ המשפטי לאגף המודיעין, היועץ המשפטי לאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, כראש הענף האופרטיבי במחלקת הדין הבינלאומי, כפרקליט צבאי וכן פיקח על הייעוץ המשפטי בפיקוד העורף, בחיל הים ובזרוע היבשה. מאז שחרורו מצה"ל, עוסק רוברט במתן ייעוץ משפטי בהיבטים הנוגעים ללוחמה משפטית בטרור, ב-BDS ובאנטישמיות. כן שימש רוברט כיועץ מטעם מועצת אירופה לפרלמנט ולבית המשפט העליון באוקראינה להתאמת החקיקה המסדירה את פעילות בתי המשפט למצב החירום עקב המלחמה ברוסיה תוך הגנה על זכויות האדם בנסיבות אלה.
רוברט בעל תואר ראשון (LLB) ותואר שני (LLM) בהצטיינות, מאוניברסיטת תל אביב. עבודת הדוקטורט של רוברט – "השפעתם של שיקולים פוליטיים על חוקיות הפעולות בלוחמה העכשווית בהתאם לדיני הלחימה", תחת הנחייתו של פרופ' עמנואל גרוס מאוניברסיטת חיפה, עוסקת בהתאמתם של דיני הלחימה למחשבה הצבאית המודרנית וללוחמה העכשווית, בהם הולכת וגוברת השפעתם של היבטים פוליטיים. כעמית בתר-דוקטורט חקר, יחד עם פרופ' עלי זלצברגר מאוניברסיטת חיפה, את המסגרת הרגולטורית של דיני החירום בישראל.

גילה אמאטי
ביוגרפיה
גילה אמאטי גדלה באיטליה ומתגוררת כיום בירושלים. היא דוקטורנטית לתיאולוגיה ולימודי דת באוניברסיטת אוקספורד, הייתה חוקרת אורחת במרכז מינרבה על שם פרנץ רוזנצוויג באוניברסיטה העברית בירושלים, וכן עמיתת מחקר לשעבר בתכנית לזכויות אדם והיהדות במכון הישראלי לדמוקרטיה. גילה זכתה במספר מענקים ומלגות, ביניהם: מענק קרן הזיכרון לתרבות יהודית (MFJC) ומלגת קרן רוטשילד הנדיב אירופה. בעבר עבדה כאנליסטית עבור האקדמיה האירופית לדת וחברה (EARS).

ד"ר אלונה חגאי-פריי
ביוגרפיה
אלונה היא עמיתת הוראה באוניברסיטת בר אילן ובאוניברסיטה הפתוחה ומרצה במספר מוסדות אקדמיים. בוגרת תואר ראשון בהצטיינות במשפטים ובמנהל עסקים, מאוניברסיטת רייכמן, תואר שני בהצטיינות במשפט ציבורי מאוניברסיטת תל אביב, תואר שלישי באוניברסיטת בר-אילן. זכתה במלגת הצטיינות ופרס ראול וולנברג לזכויות אדם ומלגת נשיא, באוניברסיטת בר אילן. בעבודת התיזה חקרה את "פשעי המין והמגדר במשפט הבינלאומי", בהנחיית פרופ' דפנה ברק ארז ופרופ' איל גרוס. ועבודת הדוקטורט, בהנחיית פרופ' אהרן ברק ופרופ' אריאל בנדור עסקה במחקר משווה של: "חובות אדם חוקתיות". חיברה את הספר: Sex and Gender Crimes in the New International Law: Past, Present, Future ופרסמה מספר מאמרים אקדמיים נוספים. חובשת רפואת חירום מתנדבת ואם לשלושה. במכון אלונה משתתפת ביישום פרויקט 'חוקת ישראל'.

פרופ' גיל טרוי
ביוגרפיה
פרופ' גיל טרוי הוא חוקר מצטיין של היסטוריה צפון־אמריקאית באוניברסיטת מקגיל הקנדית. משמש כיושב ראש ועדת החינוך הבינלאומית של פרויקט תגלית. הוא מחברם של 14 ספרים על הנשיאות האמריקאית ושלושה על ציונות. הוא נכלל לא מזמן ברשימת ה־100 של כתב העת היהודי "אלגמיינר" כאחד מ־100 האנשים הבולטים ביותר ב"השפעתם החיובית על החיים היהודיים". טרוי הופיע כפרשן קבוע בסדרה של תוכניות תיעודיות פופולריות של ה-CNN. הוא מתגורר בירושלים עם רעייתו לינדה. יש להם ארבעה ילדים.

יעל ריבנר
ביוגרפיה
יעל ריבנר היא מנהלת קשרי חוץ במכון למדיניות העם היהודי. היא עבדה באגף קשרי חוץ ביד ושם במשך 15 שנה, ועזבה ב-2022 כסגנית מנהל האגף. היא למדה תקשורת ציבורית ומדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן. היא פעילה במספר יוזמות קהילתיות המתמקדות בנושאים כמו שוויון חברתי, זהות יהודית ומדינת ישראל.

ד"ר ג'ון רסקיי
עמית בכיר
ביוגרפיה
ד"ר ג'ון רסקיי שימש כאיש מקצוע מוביל בקהילה היהודית האמריקנית בארבעת העשורים האחרונים. ביוני 2015, סיים רסקיי כהונה של 15 שנים כסגן נשיא בכיר ומנכ"ל פדרציית ניו יורק (UJA), הקרן הפילנתרופית הקהילתית הגדולה בעולם. הוא קידם את הפדרציות כך שיהוו משאב בעל עוצמה ביצירת קהילות בעלות השראה ואכפתיות, ועמד מאחורי יוזמות קהילתיות רבות ומוצלחות. לפני שהחל את כהונתו בפדרציית ניו יורק, כיהן רסקיי במגוון תפקידים בכירים בשורה של ארגונים יהודיים אמריקניים. והתנדב, גם בתפקידים בכירים, במספר ארגונים נוספים.
בצעירותו, היה רסקיי פעיל במאבק לזכויות האזרח ובתנועה נגד מלחמת ווייטנאם, ואף עבד לצדו של מרטין לות'ר קינג בתקופת מאבקו.
רסקיי סיים את לימודי הדוקטורט שלו במדע המדינה ומזרח תיכון באוניברסיטת קולומביה בשנת 1977.
רסקיי מרבה לכתוב מאמרים בנושאים החשובים לקהילה היהודית, והוא זכה במספר פרסים חשובים על הצטיינות בשירות ותרומה לקהילה היהודית האמריקנית.
רסקיי משרת כיום כחבר דירקטוריון ויועץ במספר ארגונים יהודיים בארה"ב.
כתבות ומאמרים מאת ד"ר ג'ון רסקיי

שמרית כהן-ברבי
ביוגרפיה
שמרית כהן ברבי היא אשת חינוך ויזמת בתחום החינוך. בוגרת תוכנית חותם לשוויון הזדמנויות בחינוך ומורה לאזרחות וקרימינולוגיה בתיכון אורט סינגאלובסקי בדרום תל אביב. מדריכה ארצית במזכירות הפדגוגית וכותבת תוכן בתחום החינוך ומיומנויות המאה ה-21.
שמרית בעלת ניסיון עשיר בכתיבה והוראת תכני עברית בתוכניות ליהודי התפוצות - רכזת עברית בתוכנית "רמה" סמינר ליהודי ארה"ב וקנדה, מדריכת עברית בתוכנית "מסע" לבני נוער יהודים מאוסטרליה ומנהלת אולפן עברית בתוכנית לתלמידים מבית ספר יהודי מברלין.
שרתה בתור קצינה כמפקדת מחלקה בקורס נתיב - השלב הראשון בתהליך הגיור הצבאי וכמפקדת קורס משקיות הו"ד ועלייה.
שמרית בעלת תואר ראשון במדעי המדינה וקרימינולוגיה ותואר שני בייעוץ חינוכי – מאוניברסיטת בר אילן. בנוסף, שמרית בוגרת תוכנית המנהיגות "Stand With Us" המכשירה סטודנטים לדיפלומטיה ציבורית.

ד"ר שלמה פישר
עמית בכיר
ביוגרפיה
שלמה פישר הוא עמית בכיר במכון למדיניות העם היהודי. הוא מלמד סוציולוגיה וחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת תל אביב. מוקדי המחקר שלו הם קבוצות דתיות בישראל, מעמד ופוליטיקה בישראל וזהות יהודית בתפוצות. הוא ערך (יחד עם אדם סליגמן) את הספר "ע[ו]ל הסובלנות: מסורות דתיות ואתגר הפלורליזם", ופרסם מאמרים רבים על הציונות הדתית ועל תנועת ש"ס. בימים אלו הוא עורך (יחד עם ניסים ליאון) ספר בנושא דת ומעמד בישראל.
פישר הוא בוגר בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית, והוא פועל בתחום החינוך מזה למעלה מ-30 שנה. בעשרים השנים האחרונות הוא התמקד בממשק בין דמוקרטיה, דת וסובלנות.
הוא נמנה על מייסדי יסודות – המרכז לליבון ענייני תורה ומדינה, המקדם חינוך יהודי-דמוקרטי בחינוך הממלכתי-דתי ובמגזרים אחרים.
כתבות ומאמרים מאת ד"ר שלמה פישר

ד"ר רייצ'ל פיש
ביוגרפיה
רייצ'ל פיש היא המייסדת-שותפה של Boundless - צוות חשיבה למנהיגי קהילה כדי להחיות את החינוך על ישראל ולנקוט פעולות שתכליתן מלחמה באנטישמיות.
לד"ר פיש 20 שנות ניסיון אקדמי בתחומי ההיסטוריה הישראלית. היא הייתה המנכ"לית המייסדת של הקרן למאבק באנטישמיות ומנכ"לית מרכז שוסטרמן לחקר ישראל באוניברסיטת ברנדייס.

ד"ר שלום סולומון ואלד
עמית בכיר
ביוגרפיה
ד"ר שלום (סלומון) ואלד נולד בשנת 1936 במילאן, איטליה. הוא גדל בבאזל שבשוויץ, שם גם למד מדעי החברה, היסטוריה, והיסטוריה של הדת. את לימודי הדוקטורט סיים בשנת 1962. בשנת 1964, הצטרף ואלד לארגון ה- OECD בפאריז (ארגון העוסק בשיתופי פעולה ופיתוח כלכלי), שם הוא נשאר עד פרישתו מהארגון בשנת 2001. במהלך שנותיו בארגון עסק בחינוך, יוזמות טכנולוגיות, מדיניות מדע וטכנולוגיה, מדיניות אנרגיה ומדיניות ביוטק. הוא אף כיהן מספר שנים כראש המחלקה לביוטכנולוגיה של ה- OECD/DSTI. ד"ר ואלד הצטרף למכון למדיניות העם היהודי בשנת 2002 ועסק במספר פרוייקטים ביניהם: יחסי סין והעם היהודי; מדע וטכנולוגיה; וההיסטוריה של הציביליזציה היהודית.
כתבות ומאמרים מאת ד"ר שלום סולומון ואלד

בארי גלטמן
עמית
ביוגרפיה
בארי גלטמן הוא עורך פרסומי המכון בשפה האנגלית משנת 2008. במקביל הוא מלמד ספרות אמריקאית בתיכון הלר ופועל לחיזוק הקשר בין בני הנוער של התנועה הרפורמית לישראל. לפני כן עבד גלטמן כמפיק עצמאי בטלוויזיה ובקולנוע. הוא בוגר אוניברסיטת ייל, עלה לישראל ב-2003 ומאז מתגורר בירושלים.

פרופ' סטיבן פופר
עמית בכיר
ביוגרפיה
פרופסור סטיבן פופר (מחזיק בתואר ד"ר בכלכלה מאוניברסיטת ברקלי, 1985; ותואר ראשון B.S בביוכימיה מאוניברסיטת מיניסוטה, 1976), הוא כלכלן בכיר במכון ראנד ופרופסור למדיניות מדע וטכנולוגיה בביה"ס לבוגרים של ראנד. פרופסור פופר משמש גם כראש היוזמות של התאגיד בישראל.
פרופסור פופר הנו מומחה בעל שם למדיניות מדע וטכנולוגיה. במהלך השנים פרסם מחקרים פורצי דרך רבים, ייעץ לגופי ממשלה בנושא, והיה שותף מייעץ לגופים רבים בארה"ב וברחבי העולם (בין היתר, הבית הלבן, משרדי ממשלה בישראל ובארה"ב, הבנק העולמי והוועדה הלאומית למדעים) בנושאי מדע וטכנולוגיה ובנושאים הקשורים בכלכלה וביטחון לאומי.
בימים אלו מוביל פרופסור פופר מספר פרויקטים העוסקים בשילוב טכנולוגיה במערכות תעבורה, פיתוח אסטרטגית משק אנרגטי בישראל ופיתוח תשתית מדעית וטכנולוגית במקסיקו. הוא כתב מחקר פורץ דרך על עיצוב המאה השנים הבאות.
פרופסור פופר נבחר לשמש כעמית בארגון האמריקני לקידום המדע, וכחבר במועצת המדיניות של הארגון המיצג מדע תעשייתי וטכנולוגיה. בנוסף הוא מכהן כחבר מייסד של ועד האוקיאנוס השקט למדיניות בינלאומית.
כתבות ומאמרים מאת פרופ' סטיבן פופר

ג׳נאן דניאל
ביוגרפיה
ג'נאן היא מורה לאזרחות ומדריכת מורים לאזרחות מעל ל-30 שנה. עד לאחרונה שימשה כרכזת במקצוע האזרחות במשרד החינוך והייתה מעורבת בכתיבה ובתרגום התכנים לשפה הערבית, תוך התאמתם התרבותית למגזר הערבי.

יונתן סיידל
ביוגרפיה
יונתן זיידל הוא סטודנט לממשל באוניברסיטת רייכמן. הוא בעל בלוג ה-"שמוז" המהווה פלטפורמה דיגיטלית עבור צעירים החולקים את מחשבותיהם על יהדות בת זמננו.

אור רפל-קרויזר
ביוגרפיה
אור רפל-קרויזר הוא דוקטורנט להסטוריה אמריקאית באוניברסיטת תל-אביב וחוקר בין-תחומי במדעי הנתונים. לאור נסיון עשיר כמהנדס אלגוריתמים ותכנה, מדען נתונים, ראש צוות פיתוח ומנהל טכנולוגיה במספר חברות היי-טק ובהן ברייטסורס ומובילאיי. בשנים האחרונות עוסק, בצד הדוקטורט, במחקרים אקדמיים מבוססי נתונים מגוונים במדעי הרוח והחברה, בפרט בהקשרים של פוליטיקה אמריקאית, וכעת מכהן כמדען הנתונים הראשי של המרכז האינטרדיסיפלינרי לחקר הנתונים (CIDR) באוניברסיטה העברית.
כתבות ומאמרים מאת אור רפל-קרויזר

עמית שובל
ביוגרפיה
עמית הוא בוגר תואר ראשון בכלכלה ו"אמירים" - תכנית מצטיינים במדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים. מתעסק במחקר כלכלי וניתוח מידע רחב היקף במסגרת במחלקת המחקר של הסטרט-אפ החברתי JGive. בוגר יחידת 8200 עם רקע רחב ביחסי ישראל ומדינות המזרח התיכון. תחת הנחייתו של פרופ' יהונתן גבעתי, מקדם את מדד ישראל והתפוצות תוך הנחלת השימוש בשיטות כמותיות והישענות על תיאוריה כלכלית.

ליפז רוטקובסקי
ביוגרפיה
ליפז רוטקובסקי עובדת כיום במחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, ועוזרת הוראה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.
לליפז תואר ראשון במשפטים ותואר שני במשפטים עם התמחות במשפט מסחרי-אזרחי שאותו סיימה בהצטיינות. שני תאריה מאוניברסיטת תל אביב.
במכון ליפז מרכזת את קורס "זהות ישראלית - חיים מתוך מחלוקת".

אלי קנאי
ביוגרפיה
אלי קנאי הוא בוגר מדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית בירושלים, בדגש על מתמטיקה ופילוסופיה יהודית. לאלי יותר מ-20 שנות ניסיון בטכנולוגיה חינוכית, לאחר ששימש כמנכ"ל עמותת סנונית, מהראשונות והמובילות בישראל להוראה ולמידה באינטרנט וארכיטקטורת מידע. במהלך השנים 2000-2002 עבד בסטארטאפ ישראלי בתחום ניהול הידע. במהלך השנים 2002-2019 כיהן כמנהל הטכנולוגיה החינוכית של קרן אבי חי שפעלה בישראל, בצפון אמריקה ובחבר המדינות לשעבר, שם פיקח על פיתוח אתרי תוכן גדולים וסייע בהובלת מאמצי למידה מקוונים ומשולבים כמו גם פרויקטים אחרים הקשורים לטכנולוגיה. כיום, אלי עובד כיועץ עצמאי המתמחה באסטרטגיה דיגיטלית ובטכנולוגיה חינוכית.